A BioWare saját blogján jelentette be, hogy nehéz szívvel, de az online közösségi lehetősége széles választéka miatt augusztus 26-án bezárják a fórumot, ami anno az egyetlen lehetőség volt arra, hogy a fejlesztőkkel érintkezzünk. Azóta persze nagyot változott a világ, és pont ezért nincs már szükségük fórumra.

Manapság a fejlesztők már személyesen találkozhatnak a játékosokkal a Comic Conon, a PAX-on vagy éppen a saját hátsókertjükben. Sztorikat, kulisszatitkokat, információkat oszthatna meg a Facebookon, a Twitteren, a Youtube-on vagy az Instagramon. Tumblren és Redditten aktív közösség alakult ki a BioWare körül, hogy a játékaikkal foglalkozó komplett wikipédia-oldalakat már meg se említsük.

Annyi fajta információ megosztási lehetőség született az elmúlt években, hogy a fórum ezekhez képest elavult. Ennek ellenére nem szűntetik meg azonnal, hiszen jól tudják, hogy sok információ lapul ott, amit a felhasználók szívesen elmentenének, így október 25-ig „csak olvasható” formában még elérhetjük a fórumot.

bioware-forum.jpg