A régebbi épületek esetében is érdemes mihamarabb ajtókat és ablakokat cserélni, ha szeretnénk komfortosabbá tenni, ráadásul ez messzemenően nem olyan nehéz feladat, mint amilyennek sokszor elsőre tűnik.

Az Ajtorendeles.hu webshopjából például csodaszép antracit bejárati ajtó is választható, ami tökéletesen passzol a most divatos minimalista stílushoz, amelyet igen sokan szeretnek és követnek az otthonuk kialakításakor.

Mi alapján válasszunk bejárati ajtót?

Felújítás során a bejárati ajtó kicserélése nagyban megváltoztatja a ház vagy a lakás hangulatát, és egészen új megjelenést ad a homlokzatnak családi házak esetében. Ha meghoztuk a döntést, hogy modernizáljuk az otthonunkat, és a régi, elavult bejárati ajtót is cseréljük, akkor a kérdés az, hogy mi alapján válasszuk ki a megfelelőt. Számos szempontot érdemes figyelembe venni, de a legfontosabbak az alább felsorolt jellemzők.

ajtorendeleshu-2024-augusztus-cikk-1.jpg

Tartsuk szem előtt a biztonságot és a kényelmet

Az otthonunk biztonsága rendkívül fontos szempont, így mindenképpen olyan bejárati ajtóra essen a választásunk, amely több ponton záródó biztonsági zárral felszerelt, acélmerevítéssel van ellátva, és vastag, többrétegű kivitelben készül. Ezek a modern technológiával rendelkező ajtók gyakorlatilag betörésbiztosak, mert a legalább 4 vagy 5 ponton záródó zárszerkezet megakadályozza, hogy könnyen bejuthassanak az illetéktelenek, az acélmerevítés pedig megnehezíti az ajtó felfeszítését. 

Az is lényeges szempont, hogy az ajtó pontosan záródjon, ne engedje be télen a hideget, nyáron pedig a meleg levegőt: a hőhídmentes alumíniumküszöbbel szerelt ajtók ezért remek választásnak bizonyulhatnak. Emellett lehetőség szerint legyen hőszigetelt, mint az Ajtorendeles.hu webshopban kapható több légkamrás, hőszigetelt profilú ajtók, amelyek így maximálisan lezárják a légáramlást az előszoba és a külvilág között. 

Ha szeretjük a világos tereket, akkor erről nem kell lemondanunk az ajtócserével. Már számtalan olyan termék kapható, amely többrétegű üvegezéssel van ellátva, így a hőszigetelésén nem ront, viszont beengedi a természetes fényt a lakásba. A bejárati ajtók üvegezése rendszerint úgy van kialakítva, hogy meggátolja a teljes belátást, így a komfortérzetünket egyáltalán nem csökkenti.

Ár-érték arány figyelembevétele

Az ár-érték arány is fontos tényező egy lakásfelújítás vagy házfelújítás során, hiszen ez egy kifejezetten költséges művelet. Ugyanakkor minden esetben érdemes arra törekedni, hogy a beépítendő alapanyagok és termékek magas minőségűek legyenek, hiszen jó esetben még hosszú éveket szeretnénk az otthonunkban eltölteni.

Ha bejárati ajtó cseréjét tervezed, akkor jó szívvel ajánljuk az Ajtorendeles.hu webshopot, ahol új és építésből visszamaradt ajtókat és ablakokat találhatsz, rendkívül kedvező áron, viszont igen jó minőségben, gyors szállítással.