Wellnessezni támadt kedved?

Ha ellátogatsz a bélapátfalvai WoodLand Luxury vendégházba, akkor a fürdőruhádat semmiképp se felejtsd otthon, mert vár a Bükkszéki Fürdő, mely egy kellemes wellness-oázis Bélapátfalvától nyugatra. A gyógyvíz és a szaunák nyújtotta lehetőségek tökéletes pihenést biztosítanak egy hosszú kirándulás után. A termálvíz jótékony hatása és a csodás környezet valódi felüdülést nyújt a látogatóknak.

Ismerjük meg a környéket!

Parád egy kis, bájos falu, amely a Bükk déli lejtőin helyezkedik el. A faluban gyönyörű építészeti emlékek és történelmi látnivalók találhatók. Érdemes sétálni az utcákon, és felfedezni a helyi templomokat és a hagyományos parasztházakat. Parádon megtapasztalhatjuk a vidéki élet nyugalmát.

https-woodlandluxuryhu-2023-augusztus-cikk1.jpeg

Az Ilona-völgyi vízesés a Bükki Nemzeti Park egyik legszebb természeti csodája. Gyönyörű környezetben található, és egy könnyű túraútvonalon közelíthető meg Bélapátfalvától nem messze. A vízesés magassága eléri az 5 métert, és a környező zöldellő erdőkkel együtt varázslatos látványt nyújt. A völgyben élő növények és állatok sokfélesége pedig még vonzóbbá teszi ezt a természeti csodát.

Jártál már a siroki várban?

Ha érdekel a történelem és a várfalak között sétálás, akkor érdemes meglátogatni siroki várat, amely Bélapátfalvától nyugatra található. Ez a középkori erődítmény ma már romos állapotban van, de a várfalak és a kilátás a környező vidékre lenyűgöző élményt nyújt. Sirok vára fontos szerepet játszott a törökellenes harcokban, így nemcsak egy csodálatos hely, hanem fontos része a régió történelmének is.

A Darnó-hegy mélyén rejtőzik a gyönyörű Nyírjes-tó, amely egy igazi természeti csoda. A környéken találhatók különleges barlanglakások, amelyeket szintén érdemes felfedezni. A Palóc tájház is egy érdekes látnivaló, ahol betekintést nyerhetünk a régió hagyományos kultúrájába.

Ha szeretnénk megismerni a palóc konyha ízeit, itt a remek alkalom, hiszen számos ízletes helyi ételt kóstolhatunk meg. A környező hegyekben számtalan túraútvonal vár ránk, ahol élvezhetjük a természet szépségeit és a friss levegőt. A Gergely-sara forrásnál megpihenhetünk és felfrissülhetünk a túrák után.

Bélapátfalva és környéke igazi kincsesbánya a természet és a történelem szerelmesei számára. A Bükki Nemzeti Park természeti szépségei és a környék történelmi látnivalói megajándékoznak minden látogatót egy felejthetetlen élménnyel. Legyen szó aktív pihenésről a hegyekben, vagy lassú barangolásról a vidéki kis falvak között, a környék mindenkinek tartogat valami különlegeset. Aki szeretne kiszakadni a mindennapokból és új élményeket gyűjteni, annak mindenképp érdemes megismerni ezt a varázslatos vidéket.