Attól függetlenül, hogy egyáltalán nem egy halhatatlan kultklasszikusról beszélünk, a Sonic, a sündisznó segített megtörni a videojátékadaptációs átok jegét: a film a bemutatója idején szép sikert aratott, így a Paramount rögtön berendelte a folytatást, és végeredményben a második epizód sem hullott a porba – mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a harmadik film is érkezik nemsokára, aminek alább már az első előzetesét is megtekinthetitek.

A történet szerint Dr. Robotnik (Jim Carrey) újabb furfangos tervet eszel ki hőseink ellen, amelynek köszönhetően Sonic, Tails és Knuckles egyesítik erőiket, hogy összefogjanak a gonosztevő ellen, azonban a helyzetet bonyolítja egy új, rejtélyes ellenfél is. Ez nem más lesz, mint a 2001-es Sonic Adventure 2 című videojátékban debütált Shadow, Dr. Robotnik nagyapjának Geralt professzornak a teremtménye, akit egyébként Keanu Reeves szólaltat meg. A karakter egy tragikus fordulat miatt elvesztette jámbor természetét, és olyan fokú fenyegetést jelent, amely a gonosz doktort is veszélyezteti, ezért újfent ő is kénytelen lepaktálni Sonicékkal.

A Sonic, a sündisznó 3-at december 26-án mutatják be a magyar mozik. A filmet Jeff Fowler rendezte, a forgatókönyvet Pat Casey, Josh Miller és John Whittington írta. A további szerepekben olyan színészeket láthatunk, illetve hallhatunk, mint Ben Schwartz, Colleen O’Shaughnessey, Idris Elba, James Marsden, Tika Sumpter, TomButler és Lee Majdoubo. Érkezett egy hivatalos plakát is, ami ezen a linken tekinthető meg.