Hova tegyük a pénzünket?

Ha egy anyagot kellene mondanunk, ami az emberiség számára már évezredek óta valamilyen értéket képvisel, akkor az arany lenne az. Éppen ezért fontos, hogy például a Juta Óra-Ékszer befektetési arany kínálatából szemezgessünk, hiszen a vagyonunk így biztonságban lehet az infláció elől a következő években is. Ez a fajta befektetés azért előnyös, mert az arany árát a válságok és háborúk nem csökkentik.

https-jutaoraekszerhu-2023-februar-cikk1.png

Olyan kézzelfogható eszközről beszélünk, amely nemcsak egy darab papírként van jelen az íróasztalunk fiókjában, hanem egy fizikailag létező tárgy, amit szorult helyzet esetén bármikor visszaválthatunk. A befektetési aranynak szigorú követelményei vannak, a tisztasága minimum 995 ezrelék kell, hogy legyen. Válogathatunk a tömb, rúd, lemez vagy érme formákból is, a lényeg, hogy súlya haladja meg az 1 grammot, illetve törekedjünk arra, hogy biztonságos helyről szerezzük be. 

A befektetési arany előnyei

Többek között azért is olyan népszerű a befektetési arany, mert válságálló. Univerzális értéket képvisel és hosszú távon értékálló befektetésként tekinthetünk rá, mivel a hullámzó gazdasági környezetben is képes stabilitást mutatni. Olyan diverzifikációs eszközről beszélünk, amely alkalmas a befektetési kockázat csökkentésére, és az ára sem változik a vállalatok és bankok gazdasági tevékenysége miatt.

Globális értéke miatt könnyen pénzzé tehetjük, és a világ bármely pontján készpénzhez juthatunk általa. Könnyen szállítható, kis mérete miatt magunknál tarthatjuk, de érdemes trezort bérelni, vagy egy széfet beszerezni. A fő a biztonság, és nagyobb mennyiségű befektetési arany tárolásához kérjük szakértők segítségét!

Hogyan vásároljunk?

Mielőtt bármilyen lépésre elszánnánk magunkat, érdemes meghatározni, hogy a portfóliónk pontosan mekkora hányadát tervezzük aranyba fektetni. Noha alapvetően áfamentes tételről beszélünk, az aranyérme esetében néhány kitételnek mégis teljesülnie kell. 

Ha befektetési aranyat vásárolunk, akkor tudnunk kell, hogy hosszú távon érdemes gondolkodni. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen távlatokban érdemes spekulálni, akkor mindenképpen kérjük ki tanácsadó segítségét, de általánosságban elmondható, hogy 7 és 10 év között lesz az az időtartam, amikor a befektetésünk megtérül. Hazánkban a nemesfém-kereskedelem engedélyhez kötött tevékenység, ezért feltétlenül ellenőrizzük azt, akitől vásárolnánk. Sok vállalat már évek óta foglalkozik ilyesmivel, ezért ők mindenképpen elsőbbséget élveznek a döntésünk során.