Az a furcsa helyzet állt elő így 2024 nyarának közepére, hogy bár sok remek játékot láttunk már idén (Tekken8, Helldivers 2, Dragon’s Dogma 2, Rise of the Ronin) eddig mégis egy DLC viszi a prímet. Néhány napja jelent meg a nagy sikerű Elden Ring DLC-je, a Shadow of Erdtree, ami bár a FromSoftware értelmezésében egy DLC, sokszor teljes értékű játékok esetében sem látunk annyi tartalmat, mint ebben az “aprócska” kiegészítőben.

A Shadow of the Erdtree jött, látott és győzött, a kritikusokat és a játékosokat is levette a lábáról. Olyannyira, hogy már a megjelenést követő első három napban gigantikus mennyiségű pénzt termelt.

Mi magunk is teszteltük a DLC-t és bizony nehezen találtunk rajta fogást.

Sajnos más annál inkább… azaz csak szerettek volna. Hiába sírtak ugyanis sokan és kezdték el review bombázni a DLC-t azért mert túl nehéz, egy FromSoftware játéknál ezt aligha róhatjuk fel hibának. Létezik persze olyan forgatókönyv amiben aránytalanul nehéz egy játék, de itt nem erről volt szó. Bár a Shadow of the Erdree tényleg nehéz, de sosem lépte át a fair play határát.

Ettől függetlenül a leleményes játékosok persze most is találtak néhány olyan OP fegyvert, amikkel néhány perc leforgása alatt leverhették a legerősebb, legkeményebb bossokat is.

Ilyen volt például a Bloodfiend’s Arm, ami egyszerűen akkora mértékben scale-elt a karakterünk Arcane statjával, hogy rövid távon egy tömegpusztító fegyverré vált.

De nem mehetünk el szó nélkül a különböző típusú Perfume Bottle, azaz parfümös üvegek mellett sem, amiket a Rolling Sparks Ash of Warral lehetett olyan OP szintre húzni, hogy azt egy boss sem köszönte meg.

elden-ring-shadow-of-the-erdtree-dlc-patch-pc-guru.jpeg

Arról viszont nem feledkezhetünk meg, hogy ha a játék nem lépi át a fair play határát, akkor a játékosoknak sem szabad. Néhány napig persze kihasználhattuk ezeknek a fegyvereknek az erejét, de a csütörtöki 1.12.3-as frissítés javította ezeket.

Ne lepődjetek meg hát, ha a játékba belépve már nem tudjátok leverni a legnagyobb bossokat is néhány üvegcsével.

Az 1.12.3-as patch teljes tartalmát itt találjátok.