• 2022. április 14-én debütál mozikban a Dumbledore titkai
  • Dumbledore Salmander csapatát bízza meg Grindelwald felkutatásával
  • Főszerepben Jude Law, Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne, Katherine Waterston és Ezra Miller

Noha az utolsó regény egyik fő konfliktusa Albus Dumbledore személyéből és múltjából fakadt, a filmekben igen csekély szeletét ismerhettük meg a legedás Roxfort-igazgató személyiségének. A Legendás állatok harmadik epizódja pont a sötét részletekbe enged betekintést. A film elején ugyan még Göthe Salamandert és barátait bízza a címszereplő, hogy kutassák fel a hatalma csúcsára került Gellert Grindelwaldot, sokáig azonban már nem halogathatja a párbajt fiatalkori barátjával szemben.

Akad azonban más titokzatos pontja is Dumbledore előéletének. Noha a könyvekben szó sem esett ilyesmiről, a mozivásznon Ezra Miller formálja meg Albus és Aberforth bizonyos elveszett öccsét. Remélhetően az utóbbi személyét övező rejtélyre is fény derül a folytatásban. Az alkotók ezen törekvéséről árulkodik a produkció friss előzetese, amiben megszólalnak a színészek és a rendező is.

Az utolsó négy Harry Potter filmet és a Legendás állatok korábbi részeit jegyző David Yates keze alatt készült az április 14-én debütáló opusz is. Salmander és Tina Goldstein szerepében visszatér Eddie Redmayne és Katherine Waterston, Dumbledore-t Jude Law formálja meg, míg az antagonistát Johnny Depp helyett immár Mads Mikkelsen alakítja.