Nemrég adtunk hírt róla, hogy az Nvidia lett a világ legértékesebb cége, valamint arról is, hogy az Nvidia, az AMD és az Intel mellé a Samsung is beszállhat a videokártya-bizniszbe. Míg utóbbinak semmi köze az 500 milliárdos veszteséghez, előbbinek annál inkább. A mai napon érkezett a hír, hogy az Nvidia mindössze 3 nap alatt több mint 500 milliárd dollárnyi részvényt veszített a tőzsdén. Ez valószínűleg rekord, ennyire rövid idő alatt még egy cég sem bukott.

Na de hová tűnt ez a szabad szemmel is jól látható összeg? Egy vezető piaci elemző, David Morrison az alábbiakat nyilatkozta a The Guardian-nek:

"Némi profitrealizálás teljesen ésszerű, figyelembe véve az Nvidia üstökösszerű felemelkedését. A részvényeik csak idén több mint 180%-ot emelkedtek. De ha tovább folytatódik ez a csökkenés, akkor ez más nagy tech szereplőkre is továbbterjedhet. Ha ez a helyzet, akkor a piac egy mélyebb és hosszabb visszaesésnek nézhet elébe."

Morrison hozzátette, hogy erre igen kevés jel utal, így a várakozások szerint az Nvidia továbbra is stabil tényező fog maradni. A visszaeséshez egyébként az is hozzájárulhatott, hogy a cég ügyvezető igazgatója, Jensen Huang 95 milliárdnyi Nvidia-részvényt adott el sajátjai közül.