A játékkiadók és konzolgyártók leggyűlöltebb ellensége, a sasszemű Superannuation kilistázott pár embert, akik minden bizonnyal a következő generációs Xbox inkarnáción dolgoznak. Az iratok elvileg hivatalos Microsoft források, és meglehetősen nehezen lehet félreérteni őket.

Jeff Faulkner hivatalos önéletrajzában azt írja, hogy egy ideje már ő tölti be az "Xbox Next Gen Creative Director" pozícióját -- illetve csak írta, most már Xbox UX van feltüntetve helyette, valamint hogy ez év januárja óta dolgozik a gépen. Ugyanakkor Jeff a londoni Typo expón tartott beszédet nemrég, ahol úgy listázták, mint "a következő generációs Xbox kreatív igazgatója, aki a felhasználói élmény, a közösségi szolgáltatások, a szórakoztatás, gesztus- és hangbevitel, valamint a külső tervezésének szellemi irányítója". Magyarán ő felel a masina lehetőségeiért, ami láthatóan tartalmaz valamiféle Kinect modult is.

Az MS-nél már dolgoznak a következő Xboxon

Joe Langevin hivatalos önéletrajza még messzebbre megy: az íratok szerint ő tervezte és fejlesztette ki a nagy sebességű adatátviteli síneket a következő generációs készülékhez. Patrick Corrigan önéletrajza lelövi a maradék poénokat is: bár az ő életrajzát is megváltoztatták azóta, eredetileg az szerepelt benne, hogy ő felel a következő generációs Xbox hivatalos márkacímeinek kidolgozásáért és menedzseléséért.

S hogy mikor jönne a gép? Nos, a szakmai elemzők szerint a Microsoft nem csinálna jó üzletet egy 2014 előtti starttal. Faulkner szerint a munka idén januárban kezdődött, azaz a vas még bőven előkészítési fázisban leledzik, ahonnét igen sok utat kell még megtenni a prototípusok legyártásáig. Mindenesetre a 2013 már nem olyan távoli, és talán anyagilag sem akkora bukta a gyártónak, hogy megérje beelőzni a Sonyt.