Sokan nagyon utálják az EA-t, azt azonban meg kell hagyni, hogy a jelenlegi, kifelé lábaló konzolgenerációban nem is egy új szellemi tulajdonnal jelentkeztek -- persze nem volt mindegyik kiugró siker, s volt, aminek idővel a cég hibájából csökkent a minősége, de legalább próbálkoztak, s szerencsére a kísérletező kedvből a next-gen konzolok idejére is maradt.

Az EA Labels első embere, Frank Gibeau azt nyilatkozta, hogy éves szinten egy-két új szellemi tulajdont kívánnak kiadni az Xbox One és a PS4 platformra, de csak akkor lendülnek bele a termelésbe, ha már a meglévő licenceikkel, például a Battlefielddel meg tudták vetni a lábukat az új gépeken.

A cég jelenleg fél tucat új IP-n ügyködik, ez a szám azonban egy kissé csalóka, ugyanis az EA olyan játékokat is új IP-nek tekint, melyek folytatások, vagy rebootok. Gibeau azt mondta, hogy a Star Wars: Battlefront és a Mirror’s Edge friss szellemi tulajdon, sőt a Dragon Age: Inquisitiont is annak tekintik, hiszen annyi minden változott a formulán, illetve az UFC is teljes újdonság a cég olvasatában, lévén ez először van náluk. 

Az EA új, next-gen IP-ken dolgozik