Az Electronic Arts már került bajba azért, mert különböző videósok ellenszolgáltatásért cserébe reklámozták az általuk készített termékeket, de ezt a nézőkkel nem tudatták megfelelően. Így azok jogosan hitték azt, hogy egy teljesen őszinte, hátsó szándék nélküli, hirdetéstől teljesen mentes videót néznének.

Az EA emiatt nem szeretne több botrányt, így azt szeretné, hogy minden ilyen típusú videónál (YouTube felvételek és Twitch streamek esetén) az általuk ajánlott módon jelöljék a szponzorált tartalmat. Minden olyan felvételnél, aminek az elkészítését az EA kezdeményezi, és komoly befolyással van rá, azt el kell látni az #advertisement címkével, és a képen látható „Advertisement EA” logóval.

Van egy másik eset is: amikor egy videóst meghív a kiadó az egyik saját rendezvényére és az utazási költségeit is állja az illetőnek, de nem avatkozik bele a tartalom elkészítésének menetébe és egyéb különleges tényezőket sem kér. Ebben az esetben az elkészült felvételt a #supportedbyEA címkével és „Supported By EA" logóval kell megjelölni.

Továbbá az Electronic Arts kiadóval folytatott együttműködést a videóban is jelezni kell, ahogy ezt a tartalom Twitter, Instagram, Facebook és egyéb hasonló szolgáltatást nyújtó oldalakon történő megosztásakor is (címkézés formájában) szükséges közölni.

supportedbyea.jpg