Ha gyakran okoz fejfájást otthonodban a megbízhatatlan WiFi-hálózat, vagy netán jelenlegi routered egyszerűen nem tudja kiszolgálni minden eszközöd és igényed, akkor lehet itt az ideje, hogy kipróbáld az ASUS ROG legmodernebb eszközeit. Az ultragyors WiFi 6E technológiát kihasználva az ASUS ROG routerei 6 GHz-es frekvenciasávval drasztikusan megnövelik a hálózat kapacitását, teljesítményét és stabilitását, mindezt elképesztő sebességgel párosítva.

ar1.jpg

A gyártó termékpalettájában az igényekhez igazodva mindenki megtalálhatja a számára megfelelő eszközt, akár munkára, vagy esetleg kifejezetten játékra lenne rá szüksége. Az ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 például a világ első négysávos, WiFi 6E technológiával ellátott gamer routere, ami nevéhez híven akár 16000 Mbps sebességet is kezelni tud, a 6 GHz-es frekvenciasávval ráadásul nagyobb teljesítménnyel, kapacitással, valamint alacsonyabb késleltetéssel és interferenciával. Az exkluzív ASUS RangeBoost Plus funkció emellett az ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 jelelérési tartományát és általános lefedettségét is fokozza, hogy otthonod minden pontján tökéletes élményt nyújtson. Az elképesztő adatátviteli sebességet biztosító, két 10 Gbps-es csatlakozó mellett a router 2,5 G-s WAN porttal is fel van szerelve, ami a WiFi 6 előnyeinek kihasználását is segíti, a háromszintű játékgyorsítás pedig a játékok adatforgalmát az út minden állomásánál gyorsítja az eszköztől egészen a játékszerverig. A router ráadásul bővíthető, ami rugalmassá, gördülékennyé, biztonságossá és könnyűvé teszi a hálózat későbbi kiegészítését, az AiMesh támogatással egy teljes otthonunkat lefedő WiFi-hálózatot hozhatunk létre, a VPN Fusion pedig lehetővé teszi a VPN-es és normál internetkapcsolatos egyidejű használatát.

ar2.jpg

Ugyancsak jó alternatíva lehet háromsávos WiFi 6E gamer routerként az ASUS ROG Rapture GT-AXE11000, mely 6 GHz-es frekvenciasávval ugyancsak szélesebb csatornákat, valamint nagyobb kapacitást és teljesítményt tesz lehetővé, mindezt akár 11000 Mpbs sebességgel. A 2,5 G-s portjain átmenő minden forgalom nem csak nagyobb prioritást kap, de a WiFi 6 minden előnyét is kihasználja, az eszköz ráadásul négymagos CPU-val, tökéletesített hűtéssel és optimalizált antennamegoldással is fel van szerelve. Az ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 is rendelkezik többek között a VPN Fusion, a háromszintű játékgyorsítás és az AiMesh támogatás biztosította előnyökkel, Aura RGB LED-jeinek színét és dinamikus fényeffektusait pedig kedvünk szerint állíthatjuk be, akár a hálózat állapotának különböző jelzéseire.

ar3.jpg

Hamarosan a boltok polcaira kerül az ASUS RT-AXE7800 is, ami ugyancsak egy WiFi 6E technológiával felszerelt, ultragyors router 6 GHz-es frekvenciasávval és akár 7800 Mpbs sebességgel, mely családoknak is kiváló választás lehet, az ASUS Safe Browsing funkcióval ugyanis könnyedén blokkolhatjuk a kéretlen, érzékeny tartalmakat és reklámokat, megvédve gyermekeinket online jelenlétük során, és még keresési eredményeikhez is külön szűrőket állíthatunk be. A rugalmas szülői felügyelet beállítások mellett az ingyenes, életre szóló AiProtection Pro további védelmet nyújt a hálózatnak AiMesh támogatással, ráadásul az eszközt egy könnyen kezelhető mobilalkalmazással telefonukról kezelhetjük. 

A WiFi 6E előnyeinek kihasználásához persze nem árt pár erre alkalmas készülék sem, melyekből szintén bőséggel találunk az ASUS ROG kínálatában, gamer laptopoktól kezdve a kifejezetten játékra tervezett okostelefonokon át, egészen az alaplapokig.