A demokrata Joe Baca és a republikánus Frank Wolf egy olyan törvényjavaslatot terjesztett be, mely hasonló címkét ragasztatna a játékok dobozára, mint amilyeneket a cigarettás dobozokon látunk. A Violence in Video Games Labeling Act életbe lépése után az alábbi szöveget kéne ráragasztani MINDEN játékra, ami nem EC (azaz Early Childhood, vagyis korai gyermekkor) besorolást kap:

"FIGYELMEZTETÉS: Az erőszakos videojáték erőszakos viselkedéshez vezet."

Frank Wolf így kommentálta a törvényjavaslatot:

"Ahogy a dohányosok figyelmét felhívjuk a szokás egészségkárosító voltára, úgy a szülőket és gyermekeiket is emlékeztetnünk kell, hogy egyre több a tudományos bizonyíték az erőszakos videojátékok és a valós erőszak összefüggéseivel kapcsolatban."

Kérdés persze, hogy milyen tudományos kutatásokat olvastak Wolfék, lévén a legtöbb pszichológus egyetért abban, hogy a játék pont, hogy csökkenti az agresszivitást, mintsem termeli. Az Entertainment Software Association reakciója szerint a javaslatot már 2002-ben megtárgyalták egyszer, és azóta is folyton napirenden van, noha feleslegesen, mert "áltudományos szeméten alapszik". Az ESA szerint az ESRB még mindig tökéletesen működik, és amíg ez így van, felesleges az efféle törvények meghonosítása.