Természetesen a Dell és az Alienware sem hagyta ki a lehetőséget, hogy megvillantsa pár újdonságát a 2023-as Consumer Electronics Show (CES) keretében, ahol rögtön hat új laptopot is bemutatott. Ezek között van az új Alienware m18 és m16, melyek 16 és 18 hüvelykes, 16:10-es képarányú kijelzővel, FHD webkamerával, Element 31 termikus felületanyaggal, valamint Dolby Atmos, Dolby Vision és ComfortView Plus felszereltséggel teszik még élvezetesebbé a mindennapi feladatokat és a játékot egyaránt. Belső tekintetében CPU és GPU-technológiák széles választékából válogathatnak a felhasználók, mint például a 13. generációs Intel Core i9-13980HX és mobil AMD Ryzen processzorok, valamint az Nvidia GeForce RTX laptop és Radeon videókártyák, melyek teljesítményét az Alienware Cryo-tech fejlesztései egészíti ki. Az új modellek akár Cherry MX mechanikus billentyűzettel is felszerelhetők, és akár 9 TB-os tárhellyel is felszerelhető. Kijelzőpanelek tekintetében 165 Hz-es QHD és 480 Hz-es FHD képernyővel is választható.

alienwarem18.png

Az Alienware x16 a gyártó első 16 colos gamer laptopja 2004 óta, mely minden tekintetben maga mögé utasítja az x17-et, mivel nem csak jobb teljesítményt nyújt, de 16:10 képarányú kijelzővel is bír, továbbfejlesztett hat hangszórós kialakítással, teljesen fémből készült házának kialakítása pedig karcsúbb és masszívabb. Hátulján 100 db mikro-LED található és ez az első Alienware laptop, ami AlienFX érzékelővel rendelkezik, valamint Loop és Rainbow módokkal. AZ RGB világítású touchpad is 15%-kal nagyobb, a motorház alatt pedig akár 13. generációs Intel Core HX processzorok, Nvidia GeForce laptop GPU-k, és mobil AMD technológia is lapulhat. 

alienwarexszeria.png

A tavaly leleplezett Alienware x14 a világ legvékonyabb 14 colos gamer laptopja, aminek most bemutatkozott frissített, x14 R2 változata látványos új kijelzőpanellel, ami 97%-kal több képpontból álló felbontást kínál. Az USB-C bemenettel több módon is tölthető, az opcionális Cyro-tech hűtés és Element 31 termikus felületanyag pedig megakadályozza a túlmelegedést.

gszeria.png

A Dell G16 és G15 retró hangulatú színekben lesz kapható, utóbbi akár egyzónás és négyzónás RGB világítású, számbillentyűket is tartalmazó billentyűzettel, előbbi pedig egyzónás RGB világítású és Cherry MX billentyűzettel. Mindkét modell képes nagy teljesítményt igénylő játékok futtatására is az Intel, az AMD és az Nvidia legújabb technológiáinak köszönhetően, a hűtésről pedig nem csak az Alienware párarekeszes hűtése, de az Element 31 termikus felületanyag is gondoskodik. A Dell emellett az is bejelentette, hogy január 5-től az Alienware Aurora R15 már AMD Ryzen 7000 sorozatú processzorokkal is elérhető lesz.