The Lord of the Rings: Gollum ordas nagy bukása után erősen kérdésessé vált, hogy mikor kapunk újra egy normális A Gyűrűk Ura-játékot, ennek megválaszolása azonban máig várat magára, mert bár tavaly októberben befutott a The Lord of The Rings: Return to Moria, a Free Range Games alkotása enyhén szólva sem sikerült túl acélosra. Dibuck ugyan elvolt vele ideig-óráig, a nemzetközi sajtó azonban egyáltalán nem ölelte a keblére a Mória elfeledett járataiba kalauzoló survivor címet (59 ponton áll Metacriticen a PC-s változat), bár ettől függetlenül nem hasalt el a kasszáknál, szóval elég sok embert elcsábított a koncepció.

Aki esetleg nem tudná, a program Középfölde Negyedkorába (tehát a trilógia utáni időszakba) invitálja Tolkien munkásságának rajongóit, a történet pedig Gimlit (akit amúgy ismételten John Rhys-Davies keltett életre) állítja a középpontba, aki egy válogatott csapat segítségével kívánja visszafoglalni a törpök otthonát. A túlélőjáték mindeddig csak PC-re és PlayStation 5-re jelent meg, de már korábban is volt szó arról, hogy előbb vagy utóbb ellátogat Xbox Series konzolokra – most végre az is kiderült, hogy pontosan mikor kerül erre sor.

Szerencsére a zöldek táborának sem kell sokat várniuk arra, hogy lemenjenek a bányába, augusztus 27-én jelenik ugyanis meg a The Lord of The Rings: Return to Moria a Microsoft masináira – valamint Steamre, mivel eddig csak az Epic Games Store kínálatában volt elérhető PC-n. Ha az új platform esetleg nem lenne elég, ugyanezen a napon fut be a The Golden Update nevet viselő frissítés is, amely amellyett, hogy tartalmazza az összes eddigi extra tartalmat, szabad átjárást biztosít a hardverek között (crossplay), plusz a sandbox módhoz is hozzáférhetünk. Mintegy grátisz gyanánt pedig még az árából is lecsíp majd egy keveset a kiadásért felelős North Beach Games, így a debütálást követően csupán 19,99 dollárért kerülhet a kosárba a program – az ajánlat persze nem tart örökké.