Kis hazánkban összesen csak 10 000 néző menekült be a Twisters – Végzetes viharra a pusztító hőség elől, viszont a katasztrófafilmet Észak-Amerikában ezen a héten mutatják be, és friss előrejelzések szerint ott sokkal nagyobb lesz rá az érdeklődés. A Variety az első hétvégén 50 és 55 millió dollár körüli bevételt jósol az 1996-os film folytatásának, amivel nyilván nem fog bekerülni az év legnagyobb nyitányai közé, viszont a bukást könnyen lehet, hogy elkerülheti a Warner és a Universal, bár hozzá kell tenni, a nyereséghez globálisan sem árt néhány plusz dollár.

A filmet eddig 38 országban mutatták be, többek közt nálunk is, de eddig csupán 11 milliót szedett össze, viszont, mivel Amerikához hasonlóan a francia, német, olasz, brit és még néhány nyugat-európai moziba is a héten fog megérkezni, a készítők joggal reménykedhetnek, hogy külföldön talán nem áll teljesen földbe a Twisters.

Az 1996-ban debütált első rész a maga idejében hatalmas kasszasiker volt, majdnem 500 millió dolláros bevételt ért el, így az év második legsikeresebb filmjévé vált (csak A függetlenség napja tudta megelőzni), az, hogy a második felvonásnak sikerül-e megugrania ezt az eredményt, egyelőre még kérdéses, bár nem valószínű. Érdemes egyébként megemlíteni, hogy a Twisters költségvetése 155 és 200 millió közé tehető.