American McGee szerint haldoklik a konzolipar

Az Alice: Madness Returns a tavalyi év egyik nagy meglepetése volt, melyet a PC Gurunál nagyon szerettünk. Azóta is vártunk valamiféle hírt egy esetleges folytatás felől, de a játék mögött álló American McGee Game Informernek adott nyilatkozata alapján erre sajnos vajmi kevés esélyt látunk. Az furcsa névvel megáldott játéktervező ugyanis elárulta, hogy véleménye szerint a klasszikus konzolos piac a múlté, és cége ingyenes játékai több pénzt hoznak a konyhára, mint a Madness Returns valaha.

"A konzolos címekre támaszkodni olyan, mintha egy lavinából akarnál kikászálódni. Ha nagyon rövid idő alatt nem kovácsolsz előnyt magadnak, akkor vége. Ezzel szemben a free-2-play modell lehetővé teszi, hogy egy kreatív ötletet a vadonba küldj, majd addig támogasd, amíg pénzt hoz. A siker persze nem garantált, de a lehetősége adott. Ez van, mi is látjuk, hogy az internetes F2P játékaink több pénzt hoznak, mint az Alice: Madness Returns valaha." -- árulta el McGee.

Hozzátette továbbá, hogy bár a konzolpiacot két évtizeden át hizlalták a nyugati fejlesztők, egy olyan világból nézve, ahol mindig az online és a számítógépes platformok voltak előnyben, őskövületnek tűnik az ipar eme ága. Bár American nem mondta ki, bizonyára mostani otthonára, Kínára célzott, hisz új cége, a Spicy Horse sikert sikerre halmoz a hatalmas keleti országban. American szerint az F2P modell terjedése oly mértékű szabadságot ad a játékkészítők kezébe, amilyenre még nem volt példa idáig.