Az álláskereső portálok megjelenése

Az elmúlt évtizedben az álláskereső oldalak teljesen megkerülhetetlenné váltak. Ennek hatalmas előnye van, mivel már nem kell minden egyes céget egyesével felkeresni, utánanézni, hogy vannak-e nyitott pozíciók és arra hogyan lehet jelentkezni. 

Konkrétan egy nap alatt akár egy tucat állásra is jelentkezhetünk. Itt találja Szekszárd fizikai munka palettáját, de emellett még számtalan egyéb területen is hirdetnek nyitott pozíciókat.

Ma már szinte minden nagyobb városnak van “saját” oldala, ahol könnyedén átnézhetjük a meghirdetett állásokat. Ehhez el sem kell hagyni otthonunkat, elég hozzá egy okostelefon és internet, percek alatt, akár a nap indításaként megnézhetjük az új hirdetéseket. A jelentkezés is sokkal hatékonyabb lett, konkrétan egy-két kattintás az egész.

Miért olyan hatékonyak az álláskereső portálok? Mert a munkavállalókkal együtt a munkáltatók is felismerték az előnyeit. A cégeknek nem kell saját hirdetési csatornákat üzemeltetni, amelyek nem is olyan hatékonyak, pláne egy kisebb vállalkozás esetében. Egy álláskereső oldalon egyetlen hirdetéssel több ezer potenciális munkavállalót el lehet érni az eddigi költségek töredékéért.

szekszardallashu-2023-julius-linkmarketing-8.jpg

A munkavállalók számára is ugyanilyen előnyös, hisz így egyetlen oldalon böngészve minden információt megtalálhatnak az adott pozícióról, az újakról azonnal értesülhetnek és akár olyan lehetőségekkel is találkozhatnak, amiről eddig nem is igazán hallottak. Hiszen a fizikai, betanított munkák körébe is sok minden beletartozik.

Az önéletrajz átalakulása

Nem csak az álláskereső portálok jelentik az egyetlen újdonságot. Az önéletrajz szerepe és célja is átalakult az elmúlt években. Bő egy évtizeddel ezelőtt még inkább csak egy adminisztratív szereplő volt, amivel biztosítottuk a helyünket egy interjúra, meghallgatásra. Ma már ez az elsődleges “eszközünk” annak érdekében, hogy egyáltalán lehetőséget kapjunk egy interjúra.

Ezért sem mindegy, hogy milyet készítünk, nem szabad elkapkodni vagy elnagyolni. Érdemes utánanézni, hogy milyenek a modern önéletrajzok, valamint mi a jellemző a saját szakmánkra. A betanított munkák esetében például a végzettség általában nem feltétel, viszont a releváns munkatapasztalat annál többet nyom a latban.

Használjuk a modern technika adta lehetőségeket

Az álláskereső portálokat nem érdemes kihagyni a folyamatból. Sokkal könnyebben érhetjük el a cégeket, valamint a meghirdetett pozíciók száma is kiemelkedő. A legtöbb piaci szereplő már ilyen oldalakat használni. Keressünk kettő-három olyan portált, ahol számunkra releváns pozíciók vannak meghirdetve és máris elkezdhetjük beadni a jelentkezésünket.