Az Alien: Romulus határozottan beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Fede Álvarez filmje kritikailag és anyagilag is feltámasztotta a franchise-t: ami előbbit illeti, a scifi-horror a Rotten Tomatoes-on jelenleg 80%-on, az IMDb-n pedig 7.4 ponton áll, de utóbbi dologban sincs oka panaszra. A Romulus ugyanis múlt hétvégén globálisan átlépte a 300 millió dolláros bevételi határt, és ezzel a franchise második legsikeresebb darabja lett a Prometheus után – mind Észak-Amerikában, mind világszinten.

A film összesen 314,4 milliót termelt eddig, 97,2 milliót belföldön, 217,2 milliót pedig külföldön, és ha hozzávesszük, hogy a Romulus költségvetése a források szerint nagyjából 80 millió volt, mindenképp örülhetnek a készítők, valamint az is borítékolható, hogy a közeljövőben biztosan folytatódni fog a franchise. Csak az összehasonlítás kedvéért: A nyolcadik utas: a Halál összesen 108,6 millióval, A bolygó neve: Halál 131,1 millióval, A végső megoldás: Halál 159,8 millióval, az Alien 4: Feltámad a Halál 161,4 millióval, az Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 177,4 millióval, az Aliens vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2 130,3 millióval, a Prometheus 403,4 millióval, az Alien: Covenant pedig 240,9 millióval zárta a globális pályafutását. Persze infláció nélkül.

A Romulus tehát szépen tör előre, lassan egy hónapja fut a mozikban, és odébb van még a vége, bár az nem valószínű, hogy felülmúlja majd a Prometheus bevételeit, az végeredményben kétségtelen, hogy az Alien-franchise újra a régi fényében tündököl.