• A Bethesda tulajdonosa, a Zenimax perrel fenyegetett egy kis indie stúdiót
  • Az követelték, hogy változtassák meg a Fortress Fallout című játékuk nevét
  • A cég attól tart, hogy az emberek összekeverhetik ezt a Fallout-sorozattal
  • A Fortress Fallout egy oldalnézetes mobiljáték, rajzfilmszerű grafikával

A Zenimax 2012-ben a Mojanggal rúgta össze a port a Scrolls név kapcsán, a cég ugyanis attól tartott, hogy a kártyás játékot összekeveri valaki a híres RPG-sorozattal. Akkor az indie gárda nyert, és megtarthatta a nevet, most azonban egy másik csapat került a célkeresztbe, ám nekik már nem sikerült legyőzniük a vállalatot.

A történet főszereplője az Xreal, egy két főt számláló csapat, mely tavaly augusztus óta egy oldalnézetes multiplayer játékot készít okostelefonokra. A projekt a Fortress Fallout nevet kapta, és azt hiszem, több magyarázat nem is kell, hogy miért szállt rá a játékra a Zenimax, a Bethesda tulajdonosa. A cég álláspontja ugyanaz, mint ami a Scrolls esetében volt: meglátásuk szerint bárki úgy gondolhatja, hogy ez a mobiljáték a Fallout-sorozat része. Perrel fenyegetőzve követelik a névváltást.

A csapattól Jordan Maron nevetségesen abszurdnak nevezte ezt az egészet, és leszögezte, hogy sosem akarták a Fallout név ismertségét meglovagolni, meg amúgy is, két teljesen más játékról van szó. Ennek ellenére azonban megadják magukat, ugyanis nincs elég erőforrásuk és pénzük arra, hogy szembeszálljanak a Zenimax ügyvédeinek seregével. A Fortress Fallout tehát nevet vált, ám még nem tudni, hogy mire, bár Maron azzal viccelődött, hogy odabiggyeszti valahova az "of" szót, hátha a Nintendo is perrel fenyegetőzik majd, mert túl hasonló a cím a The Legend of Zeldáéhoz...