• Exkluzív szerződést kötött egymással PewDiePie és a YouTube
  • A népszerű videós csak ezen a platformon fog streamelni

Bár a YouTube legnagyobb sztárja, Felix Kjellberg - ismertebb nevén PewDiePie - 2019 végén úgy nyilatkozott, egy ideig szünetet tart, és némileg kritizálta is a platformot, a svéd videós azóta is töretlenül gyártja a tartalmakat. És úgy tűnik, hogy ez egy darabig így is marad, bejelentette ugyanis, hogy exkluzív szerződést kötött a YouTube-bal, melynek értelmében kizárólag ezen a platformon fog streamelni.

"A YouTube már több mint tíz éve az otthonom, az itteni streamelés pedig úgy érzem, adja magát, miután igyekszem újfajta tartalmakat gyártani a rajongók számára. Az élő streamelés olyasvalami, amire 2020-ban és azt követően nagy hangsúlyt szeretnék fektetni, és az, hogy együttműködhetek ebben a YouTube-bal izgatottsággal tölt el a jövőre nézve" - nyilatkozta PewDiePie.

a-youtube-egy-idore-magahoz-lancolta-pewdiepie-t.jpg

A jelenleg 104 millió feliratkozóval rendelkező Kjellberg korábban nem volt híján a botrányoknak sem, a YouTube pedig hangsúlyozta, hogy ha újból hasonló történne, akkor nem fognak kesztyűs kézzel bánni PewDiePie-jal, és pont ugyanolyan szankciókra számíthat, mint bármelyik másik tartalomgyártó a platformon.

PewDiePie tavaly egyébként néhány hónapig kizárólag a DLive nevű platformon streamelt, ez a megállapodás azonban már lejárt, a YouTube pedig úgy döntött, hogy a fenti lépéssel elébe megy a legértékesebb youtuber ilyesfajta kalandozásainak.

Nem ez az első komoly megállapodása idén egyébként a Google tulajdonában lévő videós oldalnak a gaming tartalmakat illetően, hiszen az év elején az Activision Blizzarddal kötöttek exkluzív szerződést az esportközvetítések kapcsán.