Az űrszimulátorok szerelmeseinek azért kellett ilyen sokat várni a szakma egyik legtapasztaltabb tagjára, mivel eddig Roberts úgy érezte, hogy a technikai korlátok megakadályozzák abban, hogy valóra tudja váltani azokat az ötleteket, amiket szeretne -- de most, a modern, gyors hardverelemek és az internet széleskörű elterjedésének köszönhetően már semmi sem állja az útját.

Roberts lassan egy éve dolgozik már új játékán, ami a korábbi programjainak szellemiségében épül meg, de azoknál jóval többet nyújt majd. A feltett célja az, hogy ezzel a rejtélyes projekttel egy teljesen új világot teremtsen meg a játékosoknak.

Sajnos azt még nem tudjuk, hogy pontosan mi lehet ez a játék, ám ha regisztráltok a hivatalos oldalon (a jelszó: 42), a különböző menüpontok képeiből világossá válik, hogy egy újabb sci-fi játékkal állunk szemben, illetve azért is érdemes feliratkozni az oldalra, mert a majdani játékban egy exkluzív csomagot kaptok. A hivatalos bejelentés október 10-én, a GDC Online során fog megtörténni.