Két évvel ezelőtt hatalmas népszerűségre tett szert a Wednesday Addamsre fókuszáló netflixes sorozat, szóval nem is volt kérdés, hogy ezt a sikerszériát bizony folytatni kell: a második szezon forgatása a nyár elején startolt el, és a most már nem csak színészi, hanem produceri minőségben is tetszelgő Jenna Ortega szerint egy sokkal akciódúsabb és horrorosabb történetre számíthatunk, amit ráadásul egy Edgar Allan Poe novellája alapján készült film inspirált. Ortega a Vanity Fair interjújában beszélt arról, hogy a folytatásban új gonosztevőket és új természetfeletti képességeket ismerhetünk meg, valamint a hangvétel is sokkal sötétebb lesz az első évadhoz képest:

Úgy érzem, hogy kicsit horrorosabb irányba megyünk” – mondta a színésznő, és ekkor hozta fel A vörös halál arca című 1964-es filmet, ami Poe azonos nevű kisregényét adaptálta. „Nem azt mondom, hogy hirtelen minden idők legvéresebb sorozatát csináljuk. Mármint, 6 évesek is nézik” – tette hozzá Ortega, és azt a bizonyos horroros vonalat úgy jellemezte, hogy „Wednesday önmagában egy jump scare lesz néha”.

2616.jpg

A vörös halál arcából való inspirálódás azért is logikus, mert a sorozat egyik rendezője, a nagyszerű Tim Burton kifejezetten nagy rajongója a klasszikusnak, a Poe-adaptáció főszerepét alakító Vincent Price volt a gyerekkori hőse, és többek közt ennek a filmnek köszönhetően döntött úgy, hogy kamerát ragad – azt már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy Price élete utolsó szerepét pont az Ollókezű Edwardban játszotta, amit Burton dirigált.

A direktor elmondta, hogy nagyon élvezi a közös munkát Ortegával (az ősszel érkező Beetlejuice 2-ben is együtt dolgoztak), és nagyra értékeli Wednesday megformálójának őszinteségét. „Nagyon egyenes. Nagyon lényegre törő, és ez szerintem nagyon üdítő, gyönyörű és művészi. Meg is tudná rendezni a sorozatot, ha akarná. Láttam az első naptól kezdve, hogy mennyire felkészült. Néha nálam is felkészültebb.

A Wednesday 2. évada még nem kapott hivatalos premierdátumot, de valószínűleg valamikor jövőre várható, természetesen a Netflix felületén.