Brit tudósok megállapították, hogy videojátékokkal lehetséges csökkenteni az étel iránti sóvárgást -- persze a brit tudósok sok minden megállapítanak, sőt viccek alapját jelentik a nevetséges kutatási témák, most azonban tekintsük el ettől egy kicsit.

Az Appetite folyóiratban közzétett kutatás alapgondolata az volt, hogy a függőség nem tisztán vágyalapú, hanem van egy vizuális komponense is, ezt a komponenst pedig egy intenzív programmal el lehet nyomni, ezzel csökkentve a sóvárgást. A választott program a jó öreg Tetris volt, a tesztben részt vett 119 egyetemista pedig azt jelezte, hogy a játék teljesítése után 24%-kal csökkent a vágyakozás. A teszt része volt, hogy valakinek nem töltött be a játék, ezt ugyanis vonatkoztatási alapnak használták azokhoz képest, akiknek elindult a program.

A kutatás egyik vezetője, Jackie Andrade elmondta, hogy noha ők a Tetrist használták, lényegében bármi, ami vizuálisan stimuláló működött volna, akár még a tévénézés is, ám a játékok a legjobbak erre a célra, hiszen az interaktív jellegükből fakadóan nagyobb figyelmet követelnek. Szóval ha nagyon ennél valamit, de nem akarsz, játssz egy kicsit!

tetris.jpg