Erdélyben mindenképpen érdemes legalább néhány napot eltölteni, de ha megengedhetjük magunknak, akkor még ennél is többet. A felfedeznivalók kifogyhatatlanok, úgyhogy mindenki szívesen tér vissza ide. Erdély szállás szempontjából is bámulatosan széles választékot kínál, hiszen valahol meg kell pihenni az izgalmas út során. 

Hogyan válasszuk ki a szálláshelyet Erdélyben? Milyen típusú szállások találhatók a környéken? Mit kell tudni a dézsafürdőkről? Mikor érdemes Erdélybe utazni? Írásunkban erről lesz szó a következőkben!

Milyen típusú szállások vannak Erdélyben?

Mielőtt Erdélybe utazunk, érdemes átgondolni, hogy mely részeit fogjuk felkeresni, mik azok a nevezetességek, amik számunkra a legérdekesebbek. Ennek megfelelően célszerű a szálláshelyet kiválasztani, hogy minél közelebb legyen a célpontjainkhoz. 

Aztán nem árt tudni, hogy mik az igényeink, mik azok a feltételek, elvárások, amik fontosak nekünk. Milyen helyen szeretnénk pihenni? Egy minden igényt kielégítő luxushotelben valamelyik város közepén, vagy autentikus környezetben valahol vidéken?

httpsmiramagazincom-2023-december-cikk15.jpg

Erdélyben mindegyikre van lehetőség! Megszállhatunk drágább városi hotelekben, kastélyszállókban, vidéki vendégházakban vagy eldugott erdei faházikókban is. Ha összekapcsolnánk az utazást a testi-lelki-szellemi feltöltődéssel, választhatunk wellnesshotelek közül is. Erdélynek azonban van egy sajátos lehetősége a fürdőzés szerelmeseinek. 

Az egyedülálló székely dézsafürdő

A dézsafürdőzés egyre elterjedtebb Erdélyben, ennek kapcsán az ilyen jellegű szállások is megszaporodtak. A székelydézsában üldögélni a nap végén a csillagos ég alatt egy igazán egyedülálló élmény. A pattogó tűz és a természetes anyagok harmóniája tökéletes pihenést biztosít a hangulatos, meleg vizes dézsafürdőben. 

Ez a lehetőség bármelyik évszakban kihasználható, kellemes kikapcsolódást nyújt. A meleg víz jótékony hatása mellett fokozhatjuk az élményt a sós fürdővel, amihez kitűnő alapanyagot adnak az erdélyi sóbányák. 

A dézsafürdőzés nemcsak felüdítő érzés, hanem rendkívül egészséges is, ráadásul remek időtöltés. Relaxáló hatása révén kiszakadhatunk a hétköznapok körforgásából. Élettani hatásai miatt, illetve gyógyászati célokra is tökéletes. 

Mikor érdemes Erdélybe utazni?

Erdélybe bármikor elutazhatunk, mindig lélegzetelállító, viszont ha nem szeretjük a fagypont alatti hőmérsékletet, akkor a telet inkább felejtsük el. A hegyekben különösen hideg és havas ez az évszak, a túrázáshoz ideálisabb az ősz. Azonban ha a téli sportok szerelmesei vagyunk, akkor a tél lesz a mi évszakunk. A tavasz kitűnő városlátogatásokra, a nyár pedig szabadtéri tevékenységek végzésére.