• A Valve innentől kezdve moderálja majd a Steames kommenteket
  • Ezt állítólag egyre több és több fejlesztő kérte tőlük
  • A fejlesztők, ha akarják, a saját kezükbe vehetik a közösségük formálását
  • Az új moderációs rendszer szeptember 25.-én kezdi meg a működését

A Valve innentől kezdve sokkal szigorúbban veszi majd a steames felületek moderálását, legalábbis erre utal egy blogposzt, melyet nemrég tettek közzé. Ennek a posztnak a szövege alapján hamarosan kibővített moderátor gárdával állnak neki a jelentett kommentek átnézésének, és ha kell, moderálni is fogják az adott beszélgetést.

Ahogy a blogposztban is írják, már korábban is megfigyelték a problémásként jelentett tartalmakat (például értékeléseket, képernyőképeket stb.), azonban eddig haboztak közbelépni, nem akartak beleavatkozni az egyes játékokról szóló beszélgetések moderálásába. Innentől kezdve ez jó eséllyel megváltozik, a Valve szerint azért, mert az elmúlt időben egyre több és több fejlesztő jelezte feléjük, hogy szívesen vennék, ha aktívabban moderálnák a játékokról folyó párbeszédeket, vagy legalább a más játékosok által problémásnak jelölt posztok kezeléséből nagyobb szerepet vállalnának.

Hogy mindez a gyakorlatban mit fog jelenteni, az jó kérdés, mindenesetre a poszt szövege szerint nem fogják „aktívan üldözni” a kommenteket. Az új moderálási szabályok szeptember 25.-én lépnek életbe.

steam-logo-games.png