Az pedig, hogy hogyan döntünk, nagyban kihathat a jelenünkre és a jövőnkre, és akár az egész életünk alakulását is befolyásolhatja. Nem véletlen, hogy a “választás teremt” (angolul choice creates) az Access Consciousness egyik alapelve, melyet a vegtelenbeestovabb.hu Access Bars tanfolyamain is megtanít az oktató, Kántás Kata.

Te választasz, a te kezedben a hatalom

Gondold csak végig egy átlagos napod alakulását, és vedd sorra, hány döntést kell hoznod ez idő alatt. Akár legyen szó az olyan apróságokról, mint hogy mit vegyél fel reggel, vagy mikor és mit ebédelj, az olyan nagyobb horderejű dolgokig, mint hogy megbocsáss-e annak a személynek, aki megbántott, vagy hogy válts-e munkahelyet.

Ezek a döntések egytől egyig kihatnak a mindennapi valóságodra. Amikor több lehetőség is előtted áll, néha egyértelmű, hogy melyiket válaszd, máskor pedig komoly dilemmába kerülsz, hisz a tét nagy, és egy rossz döntésnek komoly következményei lehetnek. Sőt, sokszor az olyan gondolatok korlátoznak, mint hogy “mit szólnak majd ehhez mások” vagy “mi történik, ha mégsem sikerül”.

Egy valamit azonban ne feledj: ha a választásod tudatos, akkor az Univerzum mellett áll és támogatni fog.

A döntések rövid és hosszú távú hatásai

Egyes döntések rövid távú kielégüléshez vezetnek, mások viszont a hosszú távú boldogságot segítik elő. Ezek közt megteremteni az egyensúlyt pedig nem is olyan könnyű, de tudatos választásokkal lehetséges.

Nézzünk egy példát: ha most megeszel két nagy szelet csokitortát, az instant örömérzetet okoz, hiszen kielégül a nassolás utáni vágyad. Az egészségednek viszont nem tesz jót, ha minden alkalommal süteményt eszel, amikor csak megkívánod. Néha belefér, de hosszú távon akkor jársz jobban, ha tudatosan úgy döntesz, hogy visszafogod a nassolást és a kiegyensúlyozott étrendre törekszel.

https-wwwavegtelenbeestovabbhu-2024-marcius-cikk-2.png

Egy másik példa: azon gondolkodsz, hogy beiratkozol A végtelenbe és tovább Access Bars tanfolyamára. Rövid távon biztosan megterhelő lesz, hogy munka mellett még tanulnod is kell, és biztosan lesznek olyan napok, amikor inkább lustálkodnál délutánonként, vagy a hétvégéidet inkább pihenéssel töltenéd.

A képzés által viszont értékes tudással gazdagodsz, ami hosszabb távon előnyös lesz majd számodra, hiszen előrelendítheti a karrieredet, vagy segíthet abban, hogy egy önálló vállalkozást indíts. Ezért tudatosan úgy döntesz, hogy nem hanyagolod el a tanulást.

A véget nem érő utazás

A választások nem egyszeri események, hanem egy folyamatos utazás részei, melyben az életed változik, ennek irányát pedig a döntéseiddel tudod befolyásolni.

Ne azok közé tartozz, akik a homokba dugják a fejüket, és “ahogy esik, úgy puffan” módon csak passzív résztvevői a sorsuknak. Vedd a kezedbe az irányítást és teremtsd meg a saját boldogságodat tudatos döntésekkel.