Idén rendezik meg 16. alkalommal a BMO Capitol Markets Interactive Entertainment konferenciáját, ahová a játékvilág számos neves kiviselője látogat el. A nagy nevek között természetesen a Take-Two is ott volt, és a cég vezérigazgatója, Strauss Zelnick aggasztó dolgokról beszélt, ugyanis elképzelhető, hogy a jövőben a cég játékait csak havidíj ellenében játszhatjuk.

„Az ipar Szent Grálja az, hogy egy nagy és sikeres vállalkozást, ami arra fókuszál, hogy készterméket adjon el a játékosoknak, amit ők megint eladnak, egy olyan előfizetéses, vagy részben előfizetéses rendszerré alakítani, amiben egy állandó kapcsolatot tartunk fenn a vásárlókkal, és azt adjuk nekik, amit szeretnek. Melyik vállalat volna erre képes, ha nem az, amelyiknél a legkiválóbb játéksorozatok vannak?”

„A meglátásunk szerint a középkategóriás játékokra nem lehet ezt az előfizetéses modellt alkalmazni, de a nagy, AAA játékok (értsd: GTA, Bioshock), amiket sokak szeretnének birtokolni, már sokkal alkalmasabbak erre az üzleti modellre.” -- Strauss Zelnick

Zelnick a beszédében arról is beszélt, hogy nagyon fontosak a mikrotranzakciók, és hogy szerinte csak egy jó multiplayer komponenssel lehet felvenni a harcot a használt játékok piacával szemben. Talán ennek a tervnek a része az előfizetéses rendszer, ami nem is annyira elképzelhetetlen, hiszen a Rockstartól Sam Houser is úgy vélni, megvalósítható lenne egy havidíj alapú GTA. Azonban félreértés ne essék, még szó sincs arról, hogy Niko kalandjaiért pénzt kéne fizetni, és valószínűleg ez az üzleti modell csak sokára fog megvalósulni.