• 735 ezer Switch fogyott októberben az Egyesült Államokban, ami majdnem új rekord
  • Összesen 11.2 milliárd dollárt költöttek az amerikaiak az elmúlt negyedévben, ez új csúcs

Hiába tűnt úgy az év elején, hogy 2020 visszaesést hoz majd 2019-hez képest a videojátékos piacon, a koronavírus-járvány alaposan újrakeverte a kártyákat, az iparág pedig azóta szárnyal, melyet most újabb számok bizonyítanak.

Az NPD Group friss jelentéséből kiderül, hogy az elmúlt negyedévben (július-szeptember) 11.2 milliárd dollárt költöttek videojátékokra az Egyesült Államokban, ami nemcsak 2019 azonos időszakához képest jelent 24 százalékos növekedést, hanem új rekord is ezt az időszakot nézve. A legnagyobb mértékben a digitális játékvásárlás, az előfizetések, a mobilos költekezés és a kiegészítők növekedtek, de a fizikai játékeladásból és a hardverekből származó bevétel is nőtt tavalyhoz képest.

A Q3 tehát kiemelkedően erős volt, az új konzoloknak köszönhetően pedig az utolsó negyedévben is rekordra lehet számítani.

"Továbbra is azt látjuk, hogy több a játékos, akik többet játszanak és több készüléken, mint eddig. A negyedik negyedévben is új rekordra számítunk, köszönhető a PS5 és az Xbox Series konzolok premierjének, valamint a Switch-nek, amely minden idők egyik leggyorsabban fogyó konzoljává vált Amerikában" – nyilatkozta az NPD Group elemzője, Mat Piscatella.

a-switch-csak-majdnem-a-vasarlok-viszont-tenylegesen-is-rekordot-dontottek-az-egyesult-allamokban.jpg

Ha már Amerika és NPD: a piackutató cég adataira támaszkodva a Nintendo bejelentette, hogy októberben 735 ezer Switch talált gazdára az Egyesült Államokban, amivel sorozatban 23. alkalommal is megnyerte a konzol a hónapot.

Maga a mennyiség 136 százalékos növekedést jelent 2019 októberéhez képest, sőt, kis híján rekordot is sikerült dönteni, ennél több ugyanis csak egyetlen alkalommal fogyott egy konzolból a tengerentúlon ebben a hónapban: 2008-ban a Wii tudott produkálni egy 807 ezres októbert.