• Leáll a PlayStation Mobile platform
  • Július 15-e után nem jelenik meg több játék ezen az úton
  • Szeptember 10-én pedig a szerverek is leállnak, vagyis a megvásárolt játékokat vagy megtartjuk a gépünkön, vagy örökre elvesznek
  • Nem volt sikeres a PlayStation Mobile

A PlayStation Mobile platformnak hamarosan befellegzik. A Sony ma jelentette be, hogy július 15-től kezdődően több játék nem jelenik meg ezen az úton, szeptember 10-től pedig a szervereket is leállítják, így a korábban vásárolt játékokat nem lesz módunkban újra letöltetni ez után.

A Sony felhívta a figyelmet arra, hogy július 10-e és szeptember 10-e között mindenki végezze el a hitelesítési folyamatot, ha a későbbiekben még szeretne játszani a megvásárolt programjaival. PS Vita konzolon ezt a System Activation menüben lehet megtenni, a platformot támogató Android eszközökön pedig a PlayStation Mobile applikációban kell elvégezni a szükséges lépéseket. Mindez pedig valószínűleg azért kell, mert ez készíti elő azt, hogy szeptembertől nem működnek majd a havi hitelesítést végző szerverek sem. A folyamat részletes leírása itt található.

A PlayStation Mobile platform habár nagy reményekkel indult, sosem volt különösebben sikeresnek nevezhető, és éppen ezért nem is rázta meg a felhasználókat a Sony döntése, bár van pár fejlesztő, akik nem örültek ennek az egésznek: a Xinoro, a PonPon Games és a MUSYNC is a nemtetszését fejezte ki Twitteren.

playstation-mobile.jpg