A PCWorld jelentése szerint a Tokióban székelő Sony Computer Science Laboratories dolgozói azon mesterkednek, hogy motorokat, kamerákat és működtető szerkezeteket építsenek be a klasszikus Lego-kockákba. Céljuk, hogy kombinálják a hagyományos kockajátékot a videójáték élményével. A dolog egyelőre csak kísérleti fázisban van, momentán semelyik cég sem akarja kereskedelmi forgalomba hozni, de az eredményektől függően ez természetesen változhat.

Hogy mire jó ez? -- kérdezhetjük. Nos, a cég elképzelései szerint a kamerák közvetíthetnek képeket például az okostelefonokra, míg a mozgatórendszerekkel akár Lego-csatákat is megkomponálhatunk, ha úgy hozza a kedvünk. A tervnek persze jelenleg sok buktatója van, például az áramellátás, hiszen az apró kockákba -- legyen az akár egy minifigura -- nehéz tartós energiaforrást beépíteni. Ennek ellenére már léteznek „kísérleti terepek”, az egyik ilyenen két Lego-bábu üldözi egymást. A dologban az a jópofa, hogy egy ember irányítja az egyik figurát kontrollerrel, míg a másikat a számítógép vezérli.

A lenti videóban megtekinthetjük, hogyan is működik ez a kísérleti elképzelés a valóságban, de láthatunk egy fejszemüveggel vezérelt drónt, egy mosolygó hűtőt, és egy olyan szoftvert, ami képes valósidőben manipulálni a kamera látókörébe kerülő tárgyak képét.