A SkyShowtime megerősítette, hogy új saját gyártású drámasorozata, a Dexter: Original Sin – az Emmy-díjas Dexter várva-várt előzménye hamarosan megérkezik a streaming szolgáltató kínálatába. A 10 részes thrillersorozat 15 évvel azelőtt játszódik, hogy a nézők először találkoztak volna Dexterrel a SHOWTIME Dexter című sikersorozatában, és bemutatja, hogyan válik egy diák Amerika kedvenc sorozatgyilkosává.

Kiderült az is, hogy kik játsszák a Dexter: Original Sin (korábbi címén Dexter: Origins) című sorozat főbb szerepeit. Patrick Gibson (Shadow and Bone – Árnyék és csont) alakítja Dexter Morgan címszereplőt, a Golden Globe-díjas Christian Slater (Mr. Robot) játssza Dexter nevelőapját, Harry Morgan gyilkossági nyomozót, Molly Brown (Senior Year – A végzős év) pedig Dexter húgának, Debra Morgannek szerepében tűnik fel. Patrick Dempsey is csatlakozik a sorozathoz, mint állandó szereplő, Aaron Spencert, a Miami Metro gyilkossági osztályának kapitányát fogja alakítani, akit évtizedes kapcsolat fűz Harry Morganhez (Slater). Sarah Michelle Gellar különleges vendégszereplőként csatlakozik a gárdához, mint Tanya Martin, a Miami Metro Rendőrség helyszínelőinek vezetője és Dexter Morgan új főnöke. A sorozat vezető producere és sorozatfelelőse az Emmy-díjas Clyde Phillips (Dexter, Nurse Jackie - Jackie nővér).

Az 1991-ben, Miamiban játszódó Dexter: Original Sin Dexter (Gibson) életét mutatja be, hogyan válik egy diákból bosszúálló sorozatgyilkossá. Amikor vérszomjas vágyait már nem veheti félvállról, Dexternek meg kell tanulnia uralkodni gyilkos ösztönein. Az apja, Harry (Slater) útmutatásával kidolgozott erkölcsi kódexet használva igyekszik megtalálni és megölni azokat az embereket, akik rászolgáltak arra, hogy kiiktassák őket a társadalomból anélkül, hogy a hatóságok célkeresztjébe kerüljenek. Ez komoly kihívást jelent a fiatal Dexter számára, amikor a miami rendőrségnél törvényszéki gyakornokként kezd dolgozni.