Mint azt mindenki tudja, 2024. szeptember 19-én érkezik Matt Reeves Batman-filmjének spinoffja, a Pingvin, amelyben Colin Farrell alakítja a feltörekvő gotham-i maffiózót, és a madarak (pontosabban a kritikusok) azt csiripelik, hogy a készítők a fején találták a szöget a minőséggel kapcsolatban – eddig szinte csak pozitív kritikákat olvasni a 8 részes sorozatról. Szóval a széria több mint valószínű, hogy szép siker lesz, no de mi a helyzet a folytatással? Elvégre a koncepció hiába lett minisorozatra tervezve, a pozitív fogadtatás és a kedvező nézőszám könnyedén felülírhat bármit.

Az alkotókon biztos nem fog múlni, Collin Farrellen viszont annál inkább, ugyanis a színész a Total Filmnek adott interjújában elmondta, hogy bármennyire is szeretett dolgozni a sorozaton, nem feltétlenül térne vissza:

Nem is tudom, haver. Félre ne érts, imádtam azt az egészet, de egy kicsit azért rám telepedett. Mire végeztünk a forgatással, mindenkinek, aki hajlandó volt meghallgatni, azon nyavalyogtam, hogy alig várom, hogy vége legyen már. Szóval próbáltam emlékeztetni őket arra, hogy eléggé morcos a hozzáállásom a dolgokhoz. Persze továbbra is elképesztően hálás vagyok, és hatalmas megtiszteltetés eljátszani ezt a szerepet. Burgess Meredithen nőttem fel, és aztán ott volt Danny DeVito is, számomra ő volt _A_ Pingvin. Szóval az, hogy részese lehetek ennek a történetnek, már önmagában nagy kiváltság. De mire a forgatás végére értünk…

Bár a második évaddal kapcsolatban még semmi sem biztos, az tuti, hogy a Pingvin eseményei egyfajta előzményként szolgálnak majd Matt Reeves 2026-ban érkező Batman-folytatásához, szóval minden bizonnyal lesz néhány kapcsolódási pont a két alkotás között, de Oswald Cobblepot további jövője egyelőre még ködbe burkolódzik.

A borítókép forrása: TotalFilm