Az Xbox One ára és a használt játékok másodkezű blokkolása, na meg a 24 óránkénti internetkapcsolatot követelő DRM sokaknál kiverte a biztosítékot. Pedig a Nintendo tudja, hogyan kell hatékonyan fellépni a használt játékok kereskedelme ellen: olyan programokat kell készíteni, amiket nem adnak el a játékosok!

Reggie Fils-Aime, az amerikai Nintendo elnöke a  Polygonnak adott interjút az ügyben. A Wii U semmilyen úton nem korlátozza a másodkézből szerzett játékokat, és bár Reggie megértését fejezte ki a konkurens kiadók iránt, azt is elmondta, hogy a Nintendónál azért döntöttek a használt programok támogatása mellett, mert a cég konzoljainak játékai sokkal kevesebbszer cserélnek gazdát, így nem számottevő a kár.

"A vásárló még többet akar játszani a Mario Karttal. A vásárló még többet akar játszani a New Super Mario Bros.-szal. Még több Pikminre vágynak. Szóval azt látjuk, hogy a cserélgetés gyakorisága a Nintendo játékok esetében alacsonyabb az ipari átlagnál -- sokkal-sokkal alacsonyabb." -- magyarázta Fils-Aime.

A használt játékok piacának felszámolására tehát egyetlen jó megoldás létezik: olyan játékokat kell készíteni, amiket a vásárlók nem akarnak eladni, mert hosszú távon is szórakoztatók. Azaz jobb programok kellenek, és ezen a téren tényleg nehéz versenyre kelni a Nintendo exkluzív remekműveivel.