„Egy újabb MW-rész. Valami készül Drone Survaillance név alatt. Lesznek HALO-ugrások. Lesz egy pálya a jég alatt. Van egy optikai álca, és egy valami Dominator UAV néven.”

Sajnos az emberünk csak ennyit volt hajlandó elárulni, de már ebből is sok mindenre következtethetünk. Egyrészt úgy tűnik, hogy a Modern Warfare-széria a jövő hadviselése felé araszol, hiszen lesz optikai álcánk, illetve az eddigi részekhez képest komolyabb szerepet kapnak a robotrepülőgépek. A Drone Survaillance valószínűleg egy küldetés neve, melyben az izraeli gyártmányú Dominator UAV-t használva kell figyelemmel kísérnünk az ellenséges egységek mozgását, ebből pedig az következik, hogy legalább egy pálya a Közel-Keleten kap helyet.

A másik érdekessége a HALO-ugrások megemlítése. Ennek semmi köze a Microsoft népszerű sorozatához, hanem egy valódi, a hatvanas évek óta használt taktikai manőver, melynek során a katonák 14 km magasságból ugranak ki, s a lehető legkésőbb, a földhöz nagyon közel nyitják ki az ejtőernyőjüket, innen a név: HALO, vagyis High Altitude - Low Opening. A sikeresen végrehajtott HALO-ugrással észrevétlenül lehet behatolni az ellenséges vonalak mögé, például egy jéggel borított, mondjuk sarkköri bázisra.

Természetesen ezeket az információkat semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, így kezeljük a fentieket erős fenntartásokkal. Az viszont tény, hogy az egykor Tony Hawk-játékokat készítő Neversoft is azon fejlesztők közé tartozik, amelyek az éves Call of Duty-epizódok elkészítését segítik. Elképzelhető, hogy részt vesznek a Modern Warfare 4 munkálataiban.