Néha onnan érkezik dicséret, ahonnan a legkevésbé várnánk --  jó példa erre Phil Spencer Microsoft Studios-alelnök legutóbbi interjúja, melyben a céges vezér a konkurens Sonyt magasztalta annak kitartásáért és kísérletező kedvéért. Spencer az OXM-nek beszélt arról, miért tiszteli a Sonyt olyan nagyon. Elmondta, hogy a japán kiadó hatalmas kockázatot vállalt a Quantic Dream-féle játékokkal, azaz a PS3-exkluzív Heavy Rainnel és Beyond: Two Soulsszal. A David Cage vezette francia csapat két alkotása jól fogyott ugyan, de korántsem olyan jól, mint a többi belsős brigád játékai. Ennek ellenére viszont a Sony most, a PS4-re is dolgoztatja a Quantic Dreamet, kiállva a csapatért -- Phil szerint ez roppant nagy szó a pénz uralta játékiparban.

"Úgy gondolom, hogy ez a franchise-ok iránti hosszas elköteleződés fontos, miközben ki is húzhatnák a szőnyeget a nem kiemelten jövedelmező projektek alól, hogy átnyergeljenek egy másikra. Tisztelem a ragaszkodásukat. Azt mondom, hogy jó munkát végeztek a PS4-gyel... Amikor a bejelentésükre gondolok, a vásárlókra fókuszáló viselkedésük jut eszembe." -- fogalmazott Spencer.

A Microsoft nex-gen konzolja, az Xbox One nyugatabbra tavaly novemberben startolt el. Nálunk hivatalosan még nem kapható, de persze a legtöbb üzlet ilyen-olyan módon árusítja a gépet, átlagára 165 ezer forint. Ezzel szemben a PS4 december 13. óta a Sony jóváhagyásával található meg a boltok polcain, 128 ezer forint fejében bárki fejest ugorhat a japán gyártó újgenerációs álmaiba.

Phil Spencer