A Microsoft ma San Franciscóban egy amolyan régiómódi nagy banzájt csapott „Windows Presents: The Big Picture” címmel, hogy kiálljon a PC, mint játékplatform mellett. John Schappert vállalati alelnök nyílt levélben fordult a nyilvánossághoz, melyből az alábbiakban kiemelem a lényeget:

"Minden nagyobb régió meg fogja látni, hogy a PC-n való játék a közeljövőben  erősödni fog mind a vásárlók száma, mind a bevételek, mind a hardvereladások tekintetében. Míg mi, az ipar résztvevői számos kihívással nézünk szembe, a PC-n való játék soha nem volt erősebb, és biztosak vagyunk benne, hogy ez a trend az elkövetkező években nőni fog.

Az elmúlt évben exponenciális növekedést tapasztaltunk az online tevékenységek és eladások területén, töretlen volt a platform- és hardver innováció, és a Games for Windows kezdeményezés is folyamatos sikereket könyvelhetett el. [...]

Tavaly széles palettán kínáltunk kiemelkedő Windows-exkluzív címeket, hogy csak párat említsek: a World in Conflict, a Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar, vagy a Sins of a Solar Empire. Más népszerű játékok, mint a Crysis vagy az Age of Conan: Hyborian Adventures egymillió példány felett kelt el, a Hellgate: London pedig már több mint egymillió aktív előfizetővel rendelkezik.”

A folytatásban, illetve már magán a rendezvényen az is kiderült, hogy idén a GfW címke tizenhat új játékot kínál, melyek a következők:

A levél zárszava pedig szép lezárást kínál nekem, ki is használom rögvest. Íme: „Izgalmas időket élünk. Büszkék vagyunk rá, milyen messzire jutottunk, és izgatottak, mit tartogat a jövő.”