A Tim Burton rendezésében és Michael Keaton főszereplésével készült kultfilm folytatása, a Beetlejuice Beetlejuice ezúttal is megszerezte az első helyet a mozikasszáknál, pedig a múlt hétvégén bőven akadtak új kihívók az őszi szezonra. A legfontosabb a néhány évvel korábban bemutatott dán pszichológiai horror-film amerikai remake-je, a James McAvoy-jal erősítő Szádra ne vedd! volt, ami ráadásul kifejezetten pozitív kritikákat kapott. Az újrafeldolgozás 11,5 millióval foglalta el a dobogó második fokát, ami a 15 millió dolláros költségvetést nézve egyáltalán nem rossz eredmény, ám a Beetlejuice 2 letaszításához természetesen nem volt elég.

Tim Burton-ék legacy sequelje ugyanis 51,6 millió dollárt termelt a múlt hétvégén, ami egyébként 54%-kal gyengébb a premierhétvégéhez képest, de ez így is kiemelkedő eredmény. A film összesen 188 milliónál tart belföldön, és a 200 milliós határ sincs már messze – az elemzők szerint ez kedden meg is lesz, szóval a Beetlejuice Beetlejuice lesz a filmtörténelem negyedik olyan filmje, aminek szeptemberi bemutatóként sikerült ez a bravúr.

A harmadik helyen pedig mi más lenne, mint a Deadpool & Rozsomák, ami majdnem két hónappal a bemutatója után sem akar kikopni a mozikínálatból, noha már kezd belőle kifogyni a szufla. De azért egy szép mérföldkő még belefért, mivel a film globálisan átlépte az 1,3 milliárd dollárt, így a hetedik MCU-mozi lett, aminek sikerült ezt meglépnie.

A borítókép forrása: ScreenRant