Érdekes tény, hogy az első lézeres szemműtétet (PRK) 1987-ben végezték el. Az azóta eltelt több mint 40 évben pedig hihetetlenül sokat fejlődött a lézeres szemműtét és persze a munka oroszlánrészét végző gépek is. Van kis országunkban egy olyan nagy múltú és sikeres látásjavító klinika, amely már 1990 óta végez szemsebészeti eljárásokat, ez pedig nem más, mint a Focus Medical.

A margitszigeti klinika nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elhozza Magyarországra a legfejlettebb technológiákat és a legmodernebb gépeket, így többféle kezeléssel is szolgálhat a hozzájuk fordulóknak. Hogy pontosan milyenekkel? Mutatjuk!

PRK, a felszíni kezelés

A Focus Medical hosszú ideje, egészen pontosan 1996 óta végez PRK kezeléseket. Bár anno ez egy igazán újszerű eljárásnak számított, ma már (az újabbakhoz képest) kevésbé számít kíméletesnek. Azért hivatkozhatunk rá így, mert a beavatkozás során el kell távolítani a szaruhártya védőrétegét képező hámsejteket, hogy aztán a lézer korrigálhassa a fénytörési hibákat. Az újabb típusú kezelésekhez hasonlóan ez is fájdalommentes, azonban a szruhártyának szüksége van körülbelül három napra az újrahámosodáshoz, és ez az időszak nem kifejezetten kellemes. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a PRK kezelés nem biztonságos, viszont az tény, hogy vannak már sokkal kíméletesebb eljárások is. Bár valóban nem ez a legkorszerűbb látásjavító beavatkozás, az ára miatt még mindig sokan választják a PRK-t, amely jelenleg 179.000 a Focus Medicalnál.

VISUMAX lézeres kezelés, a kíméletesebb megoldás

A felszíni kezelések okozta kellemetlenségeket küszöbölik ki a kétlézeres, lebenyes eljárások, melyek elvégzése után a regeneráció sokkal rövidebb és gyorsabb. Ezek az úgynevezett FEMTO-lézeres eljárások, melyek közül az egyik legkíméletesebb a VISUMAX technika, mely magyarországi megjelenését a Focus Medical klinikának köszönhetjük. A VisuMax lézer annyira precíz és kíméletes, hogy mindazok, akik a más típusú kezelések alatt a szemnyomás megnövekedésének veszélye miatt korábban nem voltak alkalmasak a fájdalommentes kétlézeres szemkezelésre, most már részesülhetnek a tökéletes éles látás élményéből. Kíméletességének köszönhetően így a VISUMAX kezelés még azokon is tud segíteni, akik eddig nem voltak alkalmasak a lézerkezelésre! A kíméletes kezelés a Focus Medicalnál 357.000 forintba kerül.

pcguruhu-1.jpg

VisuMax Robotic lézeres kezelés, az egyik legújabb módszer

Joggal merül fel az emberben, hogy hova lehet még ezt fokozni, de mindenki megnyugodhat, mert lehet! A lényegi újdonságot a VisuMax Robotic kezelés tekintetében a Zeiss gyártmányú VISUMAX 800 lézerkészülék jelenti, amely intelligens robot-asszisztenssel rendelkezik. Hogy mit csinál egy robot-asszisztens? Nos, például kamerák segítségével figyeli a beavatkozás közben a pozíciókat, miközben folyamatosan segíti és tájékoztatja a kezelést végző orvost. A VisuMax Robotic kezelésnek ezek mellett van még egy hatalmas előnye, mégpedig az, hogy vákuummentes. Ez azért remek, mert így csak minimálisan növeli a szemnyomást, illetve szinte teljesen kiiktatja a bevérzés lehetőségét, ezért különösen kíméletesnek számít. Ez a kiváló kezeléstípus a Focus Medicalnál jelenleg 379.000 forintba kerül.

Olvasószemüveg-kezelés (VISUMAX LBV), amely megszabadíthat a fránya olvasószemüvegtől

A szemünk természetes öregedése miatt kialakuló presbyopia (öregszeműség) először 40 éves korunk felett érhető tetten, amikor elkezdjük távolabb tartani az arcunktól böngészés közben az okostelefonunkat vagy az éppen olvasni kívánt könyvet. Ilyenkor sokan az olvasószemüveg után nyúlnak, de valójában létezik ennél sokkal jobb és hosszabb távon élvezhető, méghozzá lézeres megoldás, az olvasószemüveg-kezelés. A beavatkozásnak az a lényege, hogy az egyik szemet úgy állítják be, hogy a távoli és a közepes távolságban lévő, a másikat pedig úgy, hogy a közeli és a közepes távolságban lévő dolgokat lássa élesen. Ha furcsának is hangzik, az agy valójában 3-4 nap alatt olyan remekül illeszti össze a két képet, hogy akár el is dobhatjuk az olvasószemüveget. A VISUMAX LBV kezelés a Focus Medicalnál jelenleg 417.000 forint.

Aki úgy érzi, szüksége lenne némi segítségre a választásban, az keresse fel nyugodtan a Focus Medicalt, ahol egy alkalmassági vizsgálat után részletesen elmagyarázzák, melyik kezelés miért előnyös, és természetesen a választásban is segítenek!