Amíg egy új, tökéletesen működő járművel közlekedhetünk, addig nem biztos, hogy gondolunk arra, hogy minden mechanikus készülék elromolhat egyszer - sőt, eljön az a pont, amikor véglegesen tönkre is megy. E két eset jelentős fejtörést okozhat az autótulajdonosok számára: hová lehet vinni a lerobbant, sérült autót? Mit kezdjek a járművel, ha már nem akarok több pénzt a szervizelésre költeni?

Bejegyzésünkben ezt a kényes helyzetet járjuk körbe egy példa által, a használt Ford gépkocsik felvásárlója, az autokvetele.hu szakemberei segítségével.

A roncsautók értékesítése bizony nehézkes

Ahogy említettük, egy példa kapcsán szeretnénk szemléltetni a helyzetet: képzeljen el egy csodás Ford Mondeot, amit a tulajdonosa örömmel használ éveken keresztül, viszont egy ütközés során megsérül az autó.

Sajnos a baleset következtében a jármű mozgásképtelenné válik, és a javítás több százezer forintos tétel - mérlegelni kell, hogy érdemes-e elkölteni egy használt autó árát a javításra, illetve azt is, hogy mi legyen a ronccsal, ha nem szeretnénk helyreállítani a károkat.

Mivel a javítás nem feltétlen éri meg, továbbá a sérült gépjármű értékesítése nehézkes, könnyen érezheti zsákutcában magát az autó tulajdonosa.

httpswwwautokvetelehu-2024-szeptember-cikk1.png

Készpénzes felvásárlás azonnal

A jó hírünk az, hogy van megoldás a helyzetre: léteznek már cégek, akik kifejezetten kiöregedett, forgalomból kivont és sérült (akár totálkáros) gépjárművek felvásárlásával foglalkoznak. Az ilyen felvásárlás során nem számít a sérülés mértéke, továbbá az sem, ha az eladni kívánt gépjármű mozgásképtelen, ugyanis a vállalat biztosítja az autó szállítását is.

Ezeken felül további pozitívum, hogy a felvásárlást követően az autó ellenértékét azonnal, készpénzben kifizetik az eladónak, így nem kell várnia még az anyagi térítésre sem.

A papírmunka sem akadály

Az autók adásvétele rengeteg papírmunkával és hivatali ügyintézéssel jár, amelytől sokunknak szorulhat görcsbe a gyomra. Szerencsére mindezzel nem kell bajlódni, ha autófelvásárló céggel üzletelünk: a vállalat munkatársai átveszik a teljes ügyintézés lebonyolítását - nekünk csak az általuk kért adatok beszolgáltatása a feladatunk, egyáltalán nem kell hivatalba mászkálni.

Ne álljon a kertben a használaton kívüli jármű!

Tudjuk, hogy nehéz megválni egy szeretett autótól - egyes modellek akár éveken, évtizedeken át is kísérhetnek minket, így nem csoda, hogyha valaki ragaszkodik hozzájuk. Bár a szoros kötelék érthető, legyünk őszinték: nincs értelme az udvaron vagy garázsban tárolni a használaton kívüli járműveket - főleg, hogy az említett megoldással könnyen, stresszmentesen adhat túl rajta.

Adja el sérült, régi járművét, hogy legyen hely az életében (és a garázsában) a technika legújabb csodáinak - higgye el, az új jármű beszerzése után nem sokat fog búslakodni a régi miatt!