Röviden és tömören: a CVG a Hét oldalának választotta a PC Guruban is gyakorta publikáló Kryss (Zalaba Krisztián) és testvére, GaBi (Zalaba Gábor) által üzemeltetett We Collect Games-t. Az oldal angolul és magyarul is elérhető, célja pedig, hogy nagy felbontású fényképeken mutassa be a különböző játékok gyűjtői kiadásait. A srácokat a CVG meg is interjúvolta a jeles alkalomból. Az eredeti szöveg itt olvasható, alant pedig a fordítás. Gratulálunk, srácok, ez már valami!

A külföldi szaksajtó is felfigyelt a We Collect Games-re

Hogyan született a We Collect Games?

Az oldal 2009 decemberében indult. Mindketten nagy rajongói vagyunk a különleges kiadású játékoknak, és nem volt olyan forrásoldal, ami kifejezetten ezzel foglalkozna. Július környékén döntöttük el, hogy indítunk egy ilyen szájtot, a blog felépítése pedig nagyjából fél évig tartott.

Miben más a We Collect Games, mint a többi oldal?

Mint említettem, a mi specialitásunk, hogy nagy felbontású képeket készítünk a gyűjtői kiadásokról, többféle szögből, roppant nagy odafigyeléssel. A képeink jól felszerelt környezetben és szakszerű felszereléssel készülnek; egy DSLR fényképezőgépet és két vakut használunk reflexernyőkkel, hogy elérjük a kívánt hatást. A képeken túl rövid jellemzést írunk a csomag tartalmáról és minőségéről.

Bizonyára sokba kerül egy olyan oldal fenntartása, ami különleges kiadásokkal foglalkozik. Ezzel hogy birkóztok meg?

Amikor elindítottuk az oldalt, a gyűjtői pakkok még nem voltak olyan drágák, mint manapság. 2009-ben 5-10 font extra költségért már hozzájuthattál ezekhez a kiadásokhoz. Kezdetben a saját játékainkat fényképeztük és értékeltük, majd mikor már kiépülőben volt a közösségünk, egyre több olyan emberrel találkoztunk, akik segítették a munkánkat. Jelenleg úgy száz példányt számlál a gyűjteményünk.

Játékokat gyűjteni drága hobbi, de az évek folyamán partneri kapcsolatra léptünk magazinokkal, online oldalakkal, boltokkal és magyarországi gyűjtőkkel, akik segítettek beszerezni az új kiadásokat. Régebben nagyon sok játékot vettünk, csak hogy meglegyen a kellő adatmennyiség, manapság azonban csak a jobbakat vásároljuk meg.

Szerintetek mitől lesz jó egy gyűjtői csomag?

Manapság nagyon sok ilyen pakk van, de csak pár képvisel igazi színvonalat. Úgy véljük, a doboz tartalmának szoros kapcsolatban kell állnia a játékkal, és nem elég pár kacat, amit csak azért tesznek bele, hogy magasabb árat lehessen elkérni. A digipak kiadásokat és a szobrokat szeretjük a legjobban.

Melyek voltak a legjobb gyűjtői / limitált / különleges kiadások, amiket láttatok?

A Sony által küldött press kitek lenyűgözőek.

Azok közül a játékok közül, amiket boltban is megtalálni, a Halo 3 Legendary Edition a Master Chief sisakkal, a Fallout 3 Collector's Edition az egyedi uzsonnás dobozzal, az Assassin's Creed 2: Black Edition a gyönyörű csomagolással és a GTA 4 Special Edition az összes extrájával.

2011-ben az alábbi kiadások képviselik a top 3-at: Uncharted 3 Explorer Edition, Batman: Arkham City CE, Gears of War 3 Epic Edition. Mindegyik megtalálható az oldalon.

Mely kiadás nincs a gyűjteményetekben, de nagyon szeretnétek?

Kryss: Sokáig vágyakoztam egy bontatlan Segagaga (Dreamcast Direct Limited Edition) után, de mióta megvan, arról álmodom, hogy legyen egy aláírt Metal Gear Solidom Kodzsima Hideótól. Háromszor cipeltem magammal a Snake Eaterem (a kedvencemet) a Games Conventionre és a GamesComra, ám mindeddig nem jártam sikerrel. A játékot egy hátizsákban vittem mindenhová, buborékos csomagolásba bugyolálva, nehogy baja essen.

GaBi: Mindig meg akartam venni a DJ MAX Portable 2 Orpheus Package-et (metálfényben), mert ez a kedvenc játékom PSP-n. Több mint 100 órán át játszottam a kedvenc zenéimet. Ezen túl egy Uncharted 2 Fortune Hunter Editiont szeretnék, a valós méretű ősi  tőrrel.

Mik a terveitek a jövőre nézve?

A We Collect Games egy hobbiprojekt, s mint ilyen, mindent, ami rajta van, a szabadidőnkben készítjük el. Mindkettőnknek teljes munkaidős állása van, de folyton agyalunk új lehetőségeken. Az álmunk egy komoly gyűjtőket tömörítő hely felépítése, ennek érdekében pedig alaposan ráfekszünk az oldalt érintő közösségi opciók fejlesztésére. Az elkövetkezendő hónapokban talán valósággá válnak az elképzeléseink. Reméljük, az olvasóink szeretni fogják az újdonságokat: egyelőre csak annyit mondhatunk, hogy megéri várni.

(Az interjú a www.computerandvideogames.com munkája, mi csak lefordítottuk.)