Idén tavasszal még úgy álltak a dolgok, hogy az Xbox bezárja a Hi-Fi Rush-t fejlesztő Tango Gameworksöt, másik három stúdióval egyetemben, ám még mielőtt ez megtörténhetett volna, a PUBG mögött álló Krafton bejelentette, hogy szívesen felkarolná a Tango csapatát. A vállalat elnöke, Changhan „CH” Kim szerint azonban szó sincs arról, hogy az óriási profit reményében tartottak igényt a japán játékkészítőkre. Valójában fenn akarják tartani a Tango örökségét, mert tisztában vannak vele, hogy ugyan a fejlesztők nem értek el nagy sikereket a játékaikkal, a kreativitásuk ettől függetlenül is kétségbevonhatatlan. A Hi-Fi Rush-ra azért tették rá a kezüket, mert a rajongók nagyon vágynak a folytatásra, és csak bonyolultabbá tette volna az egész üzletet, ha a stúdió többi IP-jét is meg akarták volna venni.

A Krafton vezetője úgy gondolja, hogy minimum 100 ember elég lesz az újjászületett Tango működéséhez, bár nincs kizárva, hogy többre lesz szükség a franchise fenntartásához. Ezt a meccset még nem játszották le, viszont az már biztos, hogy egyáltalán nem akarják csökkenteni a csapat méretét, mert a Hi-Fi Rush mellett más játékokon is dolgozni fognak majd a fejlesztők. Ennek ellenére viszont a fejesek nem bíznak abban, hogy a folytatás nagy kereskedelmi sikert fog aratni, de nem is összpontosíthatnak csak a pénzre, fontos az is, hogy új kihívásokat keressenek a játékfejlesztés közben.

A Tango Gameworks kreatív. Ki akarnak próbálni valami újat, mi pedig még többet szeretnénk ebből” – mondta Kim, aki bevallotta, hogy a videojáték-iparban rengeteg a rizikó, de ez ellensúlyozható, ha egyszerre több projektjük is fut párhuzamosan, mivel ezek közül az egyik biztosan betalál. Egyébként a Krafton még további kisebb stúdiókat is meg szeretne szerezni magának, amelyeket szerinte ösztönözni kell arra, hogy folytassák az útjukat, és valami újat csináljanak.

A borítókép forrása: Game Developer