• A klímaváltozásról készített játékot egy független fejlesztő
  • A [soon, only the ocean] címet kapta

Az elmúlt két-három évben a klímaváltozás a politikai közbeszéd részévé vált, amit az országok vezetői vagy elfogadnak vagy nem, az azonban tény, hogy az időjárás sokkal változékonyabb, mint húsz évvel ezelőtt. A levegő nyaranta forróbb, a tél hidegebb, és míg a Egyesült Államokban tornádók tombolnak, Ausztráliában hetek óta tűzvész van, melynek következtében emberek ezrei voltak kénytelenek elhagyni otthonukat. A [soon, only the ocean] alkotója egy ausztrál független fejlesztő, aki a játékát több, mint egy éve kezdte el hegeszteni, látva a kormánya tehetetlenségét a klímaváltozás elleni harcban.

soon-only-the-ocean.png

A játékban egy lakatlan szigeten kell helytállni, melyet elnyelni készül az óceán, miközben a földjét tűz nyaldossa. A vég természetesen elkerülhetetlen lesz, de addig törődni kell a környezettel. Lehet kategorizálni a vadvilágot, össze lehet szedni a hulladékot, illetve időjárás adatokat is lehet gyűjteni.

"A nap végére a sziget elpusztul. Habár megmenteni nem lehet, segíthetsz gondozni addig, amíg élet van rajta. Szeretném, ha az emberek tanúi lennének ennek a folyamatnak, mely ezerféle apró modon közelít, és amely hatással van az emberek életére. A klímaváltozás egy olyan folyamat, amely évek óta zajlik és a jövőben is zajlani fog. Most az a fontos, hogyan birkózunk meg ezzel a feladattal és hogyan hozzuk helyre a problémát." -- közölte a [soon, only the oocean] alkotója, Max Myers.

soon-only-the-ocean-1.png