Igen, jól olvastátok. A kislány már nagyon régóta játszott és játszik, azonban a fejlesztésbe csak most először kóstolt bele, apja munkáját látva. Megkérdezte, hogy egy nap őneki is megjelenhet majd játéka? Nos, megjelent. A család házában ugyanis van egy nagyon régi számítógép, amin a QBasic (Quick Beginner’s All Purpose Symbolic Instruction Code) is megtalálható volt. Penny McDonald kapott az apjától egy könyvet, ami az alapfokú programozásba vezeti be olvasóját, a kislány pedig rövid idő alatt lekódolta az Answer the Question címet viselő játékot.

Az Answer the Question egy végtelenül egyszerű játék, amiben egyszerű, egymás után feltett matek kérdések véget nem érő sorára kell válaszolni. A történet érdekessége, hogy a Valve először megtagadta a kevesebb, mint egy euróba kerülő játék publikálását, de nem minőségi kifogások miatt, hanem azért, mert a  cég szerint nem volt megfelelő a logó. A kislány egy nap alatt újat rajzolt, a játék pedig már három napja kapható a Steamen, ami eddig több, mint 40 pozitív értékelést szedett össze.

"Az, hogy egy hét éves kislány képes legyen lekódolni és kiadni egy játékot, elképzelhetetlen volt az én időmben. Az alacsony ár miatt megéri a támogatást. A játék nagyon alap, rövid szórakozást ad." -- írja frog. Egy másik Steam felhasználó, Menarra pedig kijelenti, hogy csodálatos teljesítmény az, hogy Penny néhány nap alatt elkészítette ezt a jól sikerült programot. Azt is reméli, hogy Penny tovább fejlődik, látni szeretné, hogy mit hoz számára a jövő.

Ti mit szóltok a történethez? Írjátok meg!

wvzxk5l8rxsxh6nqzduf.jpg