Elvétve ugyan, de akadnak vidám, kedvenc zenét hallgató vagy éppen éneklő emberek is. Szerinted kinek indul jobban a napja?

Egy jó autórádió vidámabbá teheti a reggeleket

A Metroman.hu autórádió kínálatában izgalmasabbnál izgalmasabb modelleket találunk, amelyek innovatív funkcióikkal kényelmesebbé teszik a használatot, s határozottan képesek jobb hangulatot varázsolni a kocsiban utazók számára. Kedvünkre válogathatunk az érintőképernyős vagy a mobiltelefonnal vezérelhető változatok között, de retró megjelenésű modellel is extravagánsabbá tehetjük a jármű belső terét. Lássuk, milyen autórádiók közül választhatjuk ki a számunkra tökéletes darabot!

Hogyan válasszunk autórádiót?

Amikor egy autórádió beszerzésén gondolkodunk, többféle szempontot érdemes mérlegelnünk. Ilyen például az, hogy milyen megjelenésű modell illene leginkább az autóba, illetve melyik lenne leginkább a mi kedvünkre.

metroman2.jpeg

Ebből a szempontból találhatunk olyan készülékeket, amelyek retró kinézetüknek köszönhetően remekül illenek régi stílusú és oldtimer autókhoz is. Úgy élvezhetjük a modern technikát a használatával, hogy nem lesz az az érzésünk, hogy túlontúl idegenül hat az adott környezetben. Emellett természetesen a hagyományos megjelenésű modellek is rendelkezésre állnak, amelyekkel gyakorlatilag teljesen biztosra mehetünk.

Persze amikor egy új autórádiót szeretnénk beszerezni, az is remek ötletnek bizonyulhat, ha kifejezetten modern változat mellett tesszük le a voksunkat. Ezek között találunk olyat például, amely 4"-os TFT LCD monitorral rendelkezik, igazán exkluzív megjelenést biztosítva a járművünknek. 

További szempontok a döntéshez

A multimédiás fejegységeknek köszönhetően akár Bluetooth-on keresztüli telefonkihangosításra és zenelejátszásra is lehetőségünk van. Ráadásul ezek a készülékek kompatibilisek az MP3, az MP4, az MP5 és az AVI lejátszással is, így biztosak lehetünk abban, hogy gyakorlatilag bármilyen lejátszási listáról is legyen szó, boldogulni fognak vele. A távirányító alapvető tartozék, és a tolatókamera bemenet sem hiányozhat ezekről a kompakt készülékekről, így könnyedén tovább is fejleszthetjük a jármű funkcióit.

Megfontolandó lehet még, hogy szeretnénk-e például levehető előlapot a fokozottabb biztonság érdekében, illetve szükségünk van-e AUX és USB bemenetre. A gombvilágítással rendelkező modellek nem csupán esztétikai szempontból bizonyulnak remek választásnak, hanem azért is, mert sötétben is egyszerűen tájékozódhatunk rajtuk, így nem fogja elvonni a figyelmünket a vezetésről.

Izgalmas innovációnak számít a gesztusvezérléssel rendelkező autórádió, amelynél hozzá sem kell érni a fejegységhez, elég csak elhúznunk előtte a kezünket ahhoz, hogy csatornát vagy zeneszámot váltsunk rajta. Te milyen modellnek örülnél leginkább?