Vitrinek magas minőségben 

A mai modern otthonokban is van létjogosultsága az ilyen üvegajtókkal, gyakran üvegpolcokkal rendelkező termékeknek, melyek a nappaliban és a konyhában is jól mutatnak. A Hoofbutor.hu vitrin kínálatában méretben és stílusban, hangulatban is számos megoldással találkozhatunk. 

Az ilyen bútordarabok rendkívül sokoldalúak, és mára már a technológiai vívmányok, a modern megoldások nyomait is magukon viselik. Az eredeti vitrinek egyébként a 18. századi könyvespolcokból fejlődtek ki. Később, amikor divat lett az elegáns, pazar porcelánok és egyéb dísztárgyak gyűjtése, önálló bútordarabbá alakultak. 

Történelmi út

Sok-sok átalakuláson mentek keresztül e bútorelemek, a viktoriánus kortól egészen a kézműves mozgalomig. Minden egyes korszakban a társadalmi értékek és az esztétikai preferenciák által befolyásolt dekoratív elemek jelentek meg rajtuk. A viktoriánus időszakban például jobbára juharfából készültek, az ajtókat sávos keretek és intarziás díszítőelemek színesítették. A hátlapok tükrösek voltak, így tárgyak is visszatükröződtek, és a szoba is jobb megvilágítást kapott. A polcok sokszor állíthatók és szövetborításúak voltak. 

Történelmileg a vitrineknek jelentős szerepük volt az étkezőhelyiségekben, ahol bemutathatták a finom porcelánokat és üvegárukat. A szekrényekben ma már jobbára étkészleteket, borosüvegeket tartanak.

Nemcsak otthonunkban tehet jó szolgálatot egy vitrin, hanem a kereskedelmi világban is. A termékbemutatás hatékony eszközeként a kirakatrendezésben nyújthat segítséget, illetve az értéktárgyak védelmében is. 

hoofbutorhu-2024-julius-linkmarketing-1.jpg

Modernitás, világítás

A 18. századi könyvespolcoktól eljutottunk mára napjaink jelentős díszítőbútoráig. Napjainkban is zökkenőmentesen illeszkedik a modern enteriőrökbe, bizonyítva tartós báját és aktualitását. 

Miközben a stílusok és formatervek fejlődtek és a felhasználási területek is bővültek, a lényeg változatlan maradt: a vitrin a lakóterületek figyelemre méltó alkotóeleme. 

A technikai újdonságok egyre-másra jelennek meg a lakberendezésben, gondoljunk csak a modern tévéfalakra vagy a lenyűgöző konyhai megoldásokra, okos világításra vagy árnyékolásra. Egy olyan egyszerű bútordarab, mint a vitrin sem marad ki azonban a fejlődésből. Ma már nem tükrökkel trükköznek a fények javítása érdekében, hanem beépített LED-lámpák teszik még láthatóbbá a tartalmát. 

A világítás segítségével hangulatosabb végeredményért érhetünk el. Nagyobb kontrasztot, hangsúlyt kap a nappali vagy étkező egy bizonyos szeglete, amellett, hogy továbbra sem csak dekorációs célokat szolgál a bútor.