A hazai mozikban ezen a héten csütörtökön, Észak-Amerikában pedig egy nappal később debütált Francis Ford Coppola legújabb filmje, a 120 millió dollárból készült Megalopolisz. A veterán rendező szerelemprojektje nem ment túl nagyot a kritikusoknál, a profi vélemények enyhén szólva is vegyesek, továbbá a becslések szerint kereskedelmileg is jókora bukás lesz. Ami utóbbit illeti, megjelent néhány friss jóslat ezzel kapcsolatban, amik, ha lehet, még inkább pesszimisták, a szakértők szerint Coppola alkotása mindössze 5 és 7 millió dollár között fog nyitni hazájában, ami mondanunk sem kell, csalódást keltő eredmény lesz.

A 85 esztendős Coppola már évtizedek óta szerette volna leforgatni a Megalopoliszt, amely egy ókori Rómát és a modern New Yorkot egyszerre megidéző futurisztikus nagyvárosban játszódik – azonban hosszú ideig nem talált olyan stúdiót, ami felkarolta volna a projektet, így a rendező még a borászatát is hajlandó volt eladni, hogy összeszedje a szükséges költségvetést. A filmet is azért vitte a tavasszal megrendezett Cannes-i Filmfesztiválra, hogy forgalmazót találjon neki, és végül a Lionsgate bevállalta az észak-amerikai forgalmazást, valamint a marketingköltségekbe is beszálltak.

Azonban hiába a gigászi büdzsé, a sztárparádé és Coppola neve, a film a nyitóhétvégén valószínűleg még a top 3-ba sem fog bekerülni Amerikában, továbbá olyan ellenfelei lesznek, mint a Universal és a DreamWorks új animációs alkotása, a Vad robot, aminek mellesleg 24 és 30 millió dollár körüli kezdést jósolnak. Tehát több mint valószínű, hogy átveszi az első helyet a Beetlejuice Beetlejuice-tól, ami így a második helyre kerül. A harmadik helyet az előrejelzések alapján a Transformers Egy foglalja majd el, szóval a Megalopolisz valahol ezek mögött fog kullogni.

A borítókép forrása: Variety