Amikor megjelent az első szinkronos Deadpool & Rozsomák előzetes, még reméltük, hogy Sinkovits-Vitay András, Rozsomák megszokott magyar hangja csak nem ért rá felvenni a szöveget, de a végleges változatban ő fogja megszólaltatni kedvenc mutánsunkat. Nem sokkal később viszont kiderült, hogy sajnos rosszabb a helyzet, mint gondoltuk: maga Sinkovits-Vitay árulta el, hogy a Disney új castingot kért Rozsomák magyar hangjára, és habár ő is jelentkezett, végül nem őt választották, hanem a 17 évvel fiatalabb Weil Róbertet.

A film szinkronrendezője, Nikodém Zsigmond egy Facebook hosszászólásban magyarázta el a helyzetet - sőt, arra is utalt, miért volt szükség Rozsomák hangjának "megfiatalítására".

"Amúgy szeretném megköszönni minden rajongónak, hogy ilyen fontos neki a szinkron, és egyben szeretnék biztosítani mindenkit, hogy nekünk legalább ennyire fontos. Talán még fontosabb. Természetesen szó sincs arról, hogy a stáb vagy a Disney tojt volna a rajongók véleményére vagy elvárásaira. Ahogy a magyar stáb, a Disney is érzékelte a social media cunamit, ezért a szokásosnál több szűrőn, több csatornán ment keresztül a hangminta, és egybehangzóan döntöttek Róbert mellett. Valószínűleg olyan szempontok is vannak a háttérben, amikről csak sejtéseink lehetnek. Magam se tudok biztosat, de abból a tényből, hogy a Disney egyáltalán hangmintát kért, és minden hangminta-klipben szenvedélyes, érzelmileg túlfűtött, rendkívül energikus jelenetek voltak, arra következtetek, hogy az energiaszint tekintetében a jövőre fókuszáltak (ha érti, mire célzok). Ebből a szempontból lehetett döntő a 17 év korkülönbség. És ha létezhet alkalmas pillanat a váltásra, akkor ez volt az. Még egy belső infó: kiváló hangmérnök kollégám, Jacsó Bence (aki maga is nagy rajongója a Marvel Moziuniverzumnak) azt mondta a felvétel után, hogy Weil Róbert nem 100 %-osan teljesítette az elvárásait, hanem 150 %-osan. A film egyébként nagyon-nagyon jó, úgyhogy szinkronnal vagy felirattal, de mindenképpen nézze meg. Én javaslom a szinkront (hiszen ha felirattal nézi, akkor sem a megszokott hangot fogja hallani). : ) "

Ettől ugyan nem fogunk nyugodtabban aludni, de így már világosabb a helyzet. Mit szóltok a cseréhez?