A 2000-es évek közepén a Commodore izmos asztali gépekkel igyekezett piacra lépni, most pedig okostelefonokon találkozhatunk újra a névvel. A Commodore Business Machines Limited vásárolta meg az erre vonatkozó jogokat, és már jövő héten piacra dobják a Commodore Pet (a 70-es években azonos néven asztali gépek jelentek meg) névre keresztelt készüléküket.

commodore-pet.jpg

Az Androidot 5.0-t futtató mobil 5,5 inches, FullHD felbontású képernyővel, egy nyolcmagos, 1,7 GHz-es processzorral (ARM Mali T760), 2 GB memóriával (van egy 3 GB-os, drágább modell is), 16 GB tárhellyel (ez 64 GB-ig bővíthető) és egy 13 MP-es hátsó, illetve egy 8 MP-es elülső kamerával érkezik. Minden fontosabb adatküldési protokoll támogatott (4G, LTE, Wi-fi, GSM, stb.), ráadásul két SIM kártyát is pakolhatunk bele. Az akkumulátor 3000mAH-es. A Commodore Pet különlegessége, hogy gyárilag C64 és Amiga emulátorokkal érkezik, a gyártó pedig szeretne klasszikus játékokat elhozni a platformra.

A fehér, fekete és bézs (egyéb variációk is lesznek) színekben pompázó Commodore Pet 300 dollár körüli áron lesz kapható (a 3 GB memóriával és 32 GB tárhellyel szerelt változat 365 dollárt kóstál majd), de egyelőre csak Olaszország, Franciaország, Németország és Lengyelország területén -- később Európa többi részére, illetve Amerikába is eljuthat a telefon.