Érdekes lenne látni, milyen sikereket ért volna el a Minecraft, ha nem kukázzák a Blizzard egyik projektjét, a Project Avalon-t. A kifejezés Jason Schreier játékújságíró Play Nice: The Rise, Fall, and Future Of Blizzard Entertainment című könyvében bukkan fel, és a legjobban talán úgy írható le, mintha a Minecraft összeolvadna a Warcraft-tal. 

"Az Avalon egyike azoknak a nagy törölt címeknek, amiket a nagyközönség előtt is felfedek a könyvemben(...) Ez egy Warcraft Minecraft, amit rendkívül szórakoztatónak írták le azok, akik kipróbálhatták. Mindenkit elkeserített, hogy törölték. Elég sok ideig, kb. 2 évig fejlesztették(...) Jay Wilson, a Diablo 3 sokat szidott rendezője, és Mike Booth, a Left 4 Dead alkotója dolgozott a projekten. Azt hiszem 2015 körül törölték."

A Minecraft 2009 óta elérhető a nagyközönség számára, szóval jó pár év előnnyel indult volna az Avalonhoz képest, mindenesetre érdekes lett volna látni, milyen élményt nyújt egy Warcraft-Minecraft. Mivel a projektet törölték, azt gondolhatnátok ez sosem derül ki, de ahogy fentebb is látható, ügyes moddereknek köszönhetően semmi sem lehetetlen. Mit szóltok a koncepcióhoz?